Польща закликала Росію припинити обстріли України під час переговорів

Міністр закордонних справ Польщі Збігнєв Рау закликав Росію припинити криваві обстріли та бомбардування на території України під час проведення переговорів між сторонами

Журналіст стрічки новин
Польща закликала Росію припинити обстріл…
Фото: Скріншот з відео

Рау заявив, що війна в Україні створила гуманітарну катастрофу.

Про це польський міністр сказав під час спільного брифінгу з Держсекретарем США, передає Depo.ua.

"Російська агресія проти України створила гуманітарну катастрофу небачених масштабів. Пріоритет для нас — організувати ефективну допомогу для сотень тисяч мирних жителів та мільйонів біженців", — сказав Рау.

За його словами, потрібно зробити все можливе, аби евакуювати мирних жителів українських міст, які перебувають в облозі. За останніми даними Польща прийняла вже 700 тисяч біженців і продовжуватиме це робити.

"Атака на Україну вже змінила Європу та трансформувала її сприйняття безпеки. Польща вирішала негайно збільшити військові витрати бюджету до 3% від загального ВВП з початку наступного року", — додав Збігнєв Рау.

Нагадаємо, дещо раніше у МВС розповіли, у яких пунктах біженці з України можуть швидше перетнути кордон. За кордон вибули понад 104 тисячі осіб, до України прибуло понад 14 тисяч людей.

За даними ООН, за перші дев'ять днів війни територію України залишило понад 1,3 млн біженців. Тисячі українців через війну в Україні виїжджають до сусідніх країн. 

Читайте також: ЄС ухвалив механізм захисту біженців з України: Що важливо знати

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme