Польща завершила прокладання частини свого газогону Baltic Pipe

Польський оператор газотранспортної мережі Gaz-System завершив прокладання морської частини газопроводу Baltic Pipe

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Польща завершила прокладання частини сво…
Фото: Рixabay

Країна має намір запустити газопровід Baltic Pipe з 1 жовтня 2022 року та наростити використовувані обсяги блакитного палива на 50%.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на "Польське радіо".

Зазначається, що під час морських робіт поляки пробурили два тунелі в місцях виходу морського газопроводу на сушу. У компанії наголошують, що цей момент знаменує собою завершення найважливішого етапу робіт за цим проектом.

"Цей день значно наближає нас до досягнення бажаної безпечної диверсифікації джерел постачання до Польщі у 2022 році. Потужність Baltic Pipe становитиме 10 мільярдів кубометрів на рік, що можна порівняти з кількістю газу, отриманого Польщею за довгостроковим контрактом з російським "Газпромом", термін дії якого закінчується у грудні 2022 року", – йдеться у повідомленні.

Відомо, що Baltic Pipe – це газопровід, який зʼєднує норвезькі газові родовища з Данією і Польщею. Очікувана потужність газопроводу становитиме 10 мільярдів кубометрів на рік. У Польщі запевняють, що екологічні питання, які викликали затримку будівництва, нині вже вирішені.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що президент Росії Володимир Путін доручив "Газпрому" збільшити обсяги закачування природного газу до сховищ країн Європи. Це доручення буде виконане після того, як РФ завершить закачувати газ у свої сховища.

Читайте також: Росія вирішила зупинити ріст цін на газ у Європі: Чому Путін пішов на поступки

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme