Польща заявила, що білоруські спецпризначенці відточують на кордоні нову тактику 

Прикордонна служба Польщі повідомила, що на білорусько-польському кордоні спецпризначенці сусідньої країни відпрацьовують нову тактику 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Польща заявила, що білоруські спецпризна…
Фото: Polska Policja / Twitter

Зокрема, білоруські спецпризначенці відвертають увагу польських силовиків в одному місці, а нелегали незаконно перетинають кордон за кілька сотень метрів далі.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на PAP.

"Декілька днів білоруси випробовують нові методи. Зокрема, в одному місці вони перерізають колючий дріт і висилають туди групу іноземців, які галасують, кидають каміння і фрагменти дерев, осліплюють. Натомість кількадесят метрів далі друга група іноземців непомітно намагається перетнути кордон", – прокоментувала ситуацію речниця Прикордонної служби Польщі Анна Міхальська.

Вона додала, що такий метод дій білоруси застосовують упродовж останнього тижня.

Нагадаємо, кількома днями раніше в Польщі заявили, що на штурмі кордону мігрантами був присутній білоруський генерал. Йдеться про події у листопаді, коли нелегальні мігранти штурмували кордон на переході Кузниця-Брузгі.

Довідка: міграційна криза на білорусько-польському кордоні триває від початку серпня 2021 року.

Від того часу незаконно перетнути кордон Польщі та потрапити у країни Євросоюзу мігранти намагалися понад 40 тисяч разів. Це переважно мігранти із Близького Сходу, які прибувають на територію Білорусі з надією потрапити в Європу через сусідню Польщу. 

Їм активно допомагають білоруські силовики. Де-факто президент Білорусі Олександр Лукашенко із мовчазної згоди президента Росії Володимира Путіна використовує мігрантів, аби дестабілізувати ситуацію в Євросоюзі. Це допомагає Росії відвернути увагу світу від російсько-української війни на Донбасі. 

Тим часом Варшава планує збудувати до середини 2022 року на відрізку кордону з РБ загородження протяжністю майже 200 км і заввишки понад 5 м.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme