У Польщі поліцейські забили українця до смерті, – ЗМІ

У польському Вроцлаві після затримання поліцією помер 25-річний громадянин України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
У Польщі поліцейські забили українця до…
Фото: Pixabay

Поляки застосували до українця неадекватну фізичну силу, що й призвело до смерті чоловіка.

Інцидент трапився 30 липня, повідомляє "Укрінформ" з посиланням на польське видання Gazeta Wyborcza, передає Depo.ua.

Зазначається, що 25-річний чоловік повертався після роботи додому міським автобусом. Він був напідпитку, що помітив водій муніципального транспорту, який висадив українця на одній з зупинок та викликав рятувальників і поліцію.

За даними видання, відеомоніторинг підтвердив, що чоловік не поводився агресивно. Газета звертає увагу, що у матеріалах справи немає даних з нагрудних камер поліцейських, які було вимкнено після його затримання, хоча до цього вони записували увесь день.

Відомо, що дані відеомоніторингу зʼявилися вже після перевезення українця до витверезника. На них видно, що затриманий скутий кайданками, а на обличчі у нього є характерні сліди від застосування перцевого газу.

Gazeta Wyborcza звертає увагу, що упродовж години, поки хлопця оформляли у санітарно-медичній установі, до нього застосовували надмірну фізичну силу. Йдеться про удари поліцейськими палками, кулаками і ногами. Також польські правоохоронці ставали на шию чоловіка ногами на підлозі, а пізніше на ліжку, куди перенесли українця.

Після того, як чоловік перестав подавати ознаки життя, поліцейські та лікарка у медзакладі намагалися його реанімувати. Згодом до витверезника прибула карета медичної допомоги, відтак процедура реанімації безрезультатно тривала ще близько години.

Уточнюється, що справу загибелі українця зараз веде окружна прокуратура у місті Свідніца. За інформацією видання, вона ведеться за статтею щодо ненавмисного доведення до смерті особи. Це загрожує увʼязненням до пʼяти років.

Загиблий 25-річний українець приїхав працювати до Польщі минулого року. Він працював на будівництві.

Нагадаємо, про початок розслідування стало відомо 18 серпня. Тоді повідомлялося, що чоловіку у витверезнику раптом стало погано, він посинів та припинив дихати, після чого помер.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme