Помер президент Європарламенту Давид Сассолі

У віці 65 років помер президент Європарламенту Давид Сассолі
 

Редактор стрічки новин
Помер президент Європарламенту Давид Сас…
Фото: Facebook Давида Сассолі

Причиною смерті Давида Сассолі стало серйозного ускладнення у роботі його імунної системи.

Про це повідомив прес-секретар політика Роберто Куїльйо у Twitter, передає Depo.ua.

Як зазначається у повідомленні, Сассолі помер о 1:15 ранку 11 січня в Авіано, Італія, куди його госпіталізували. Про дату і місце похорону буде повідомлено згодом.

Куїльйо розповів, що президент Європарламенту перебував у лікарні з 26 грудня через серйозне ускладнення, пов'язане з дисфункцією імунної системи. У зв'язку з цим всю офіційну діяльність політика було скасовано.

Повідомлення про смерть Давида Сассолі

Давиду Сассолі було 65 років. Його обрали на посаду президента Європарламенту у 2019 році. Тоді він отримав 345 голосів із 667 голосів. Термін його мандата спливав у січні цього року.

У минулому Сассолі працював тележурналістом, а з 2009 року був депутатом Європарламенту.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що президента Європарламенту Давида Сассолі госпіталізували з пневмонією в Італії.

Восени минулого року низка ЗМІ повідомили, що президент Європейського парламенту Девід Сассолі заразився так званою "хворобою легіонерів" (легіонельоз). Це інфекція переноситься краплями води у великих водопровідних системах. Представник президента Європарламенту розповів, що той, імовірно, підхопив хворобу в готелі під час пленарного тижня парламенту у Страсбурзі у середині вересня.

У вересні Сассолі переніс важку форму пневмонії. Тоді його було госпіталізовано прямо під час пленарного засідання парламенту. 

У будівлях Європарламенту в Брюсселі та Страсбурзі є давня історія спалахів хвороби, починаючи з 2002 року. Також спалахи хвороби були у 2016 і 2017 роках. За останні два роки у Страсбурзі загалом було зафіксовано понад 20 випадків захворювання, деякі виявилися фатальними.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme