Помер відомий український режисер Віталій Малахов

Пішов з життя художній керівник-директор Київського драматичного Театру на Подолі, народний артист України Віталій Малахов
 

Журналіст відділу новин
Помер відомий український режисер Віталі…
Фото: Віталій Малахов / Facebook

У віці 67 років помер український театральний режисер, художній керівник-директор Київського драматичного Театру на Подолі, народний артист України Віталій Малахов.

Про смерть режисера повідомила його донька Даша Малахова на своїй сторінці у Facebook, інформує Depo.ua.

Обставини смерті наразі не розголошуються, але відомо, що 26 жовтня його забрала швидка медична допомога – за словами доньки, дала про себе знати "стара отруйна бойова рана" і у режисера почався сепсис. Режисер перебував у реанімації лікарні Феофанія, йому робили переливання крові.

Що відомо про Віталія Малахова

Віталій Малахов народився 19 липня 1954 року в Львові. Його творча кар'єра розпочалася 1977 року на українському телебаченні. З травня 1978 року по вересень 1979 року він працював у Київському державному театрі російської драми ім. Лесі Українки, де ним була поставлена "Казка про Моніку".

З 1979 року очолив Київський державний театр естради, в якому здійснив постановки вистав: "Я – Київ", "Ніч чудес", "Зоря та смерть Пабло Неруди", "Шахрай мимоволі" та інші.

З 1985 по 1987 роки працював із своєю трупою на базі Київського Молодіжного театру, а з серпня 1987 року був створений Київський драматичний Театр на Подолі, який Віталій Малахов одразу ж очолив і керував ним аж до смерті. У його доробку понад 60 вистав.

Трупа Віталія Малахова презентувала театральне мистецтво України в інших країнах: у США, Великій Британії, Італії, Мексиці, Коста-Риці, Фінляндії, Німеччині, Греції, Туреччині та у інших країнах.

У 2006 році Театрові на Подолі під керівництвом Малахова за видатні досягнення у розвитку українського драматичного мистецтва надано статус академічного.

Віталій Малахов був одним із засновників Міжнародного театрального фестивалю "Київ – Травневий". У 2002 році очолив Міжнародний Булгаковський фестиваль мистецтв. У 2006 році започаткував фестиваль "Київ – територія миру", де було проведено мистецьку акцію-колаж за участю театрів Києва.

Співпрацював з Дитячою Академією мистецтв та Київським державним інститутом театрального мистецтва ім. І. К. Карпенка-Карого, навчав творчу молодь оволодівати майстерністю сценічної виразності, мистецтвом імпровізації та чуттєвої образної заглибленості, якими визначається сценічна майстерність.

Лауреат національної премії України ім. Т. Г. Шевченка в галузі мистецтва 2008 року та багатьох інших нагород.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme