Помер відомий український соціолог Валерій Хмелько 

У віці 82 років помер президент Київського міжнародного інституту соціології, відомий український соціолог Валерій Хмелько

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Помер відомий український соціолог  Вале…
Фото: Рixabay

Його серце зупинилося 30 жовтня після тривалої важкої хвороби.

Про смерть Хмелька повідомив генеральний директор КМІС Володимир Паніотто на особистій сторінці у Facebook, передає Depo.ua

"Він був дуже хворий останні роки, але це все одно несподівано. Зберуся і напишу про нього пізніше, він вплинув на моє життя більше, ніж будь-хто", – написав Паніотто.

Точну причину смерті видатного соціолога поки не повідомляють.

Також станом на зараз не з'явилася інформація про точний час та місце поховання Валерія Хмелька.

Допис про смерть Володимира Хмелька

Чим був відомий Володимир Хмелько та що він зробив для України 

Валерій Євгенович Хмелько – засновник і президент Київського міжнародного інституту соціології, засновник кафедри соціології Національного університету "Києво-Могилянська академія".

Він – доктор філософських наук, професор, спеціаліст з макросоціології, соціології особистості, електоральної соціології.

Народився 30.07.1939 року. 

Закінчив фізичний (1961) та філософський (1971) факультети та аспірантуру (1974) Київського державного університету ім. Т.Г.Шевченка. З 1992 по 2009 рік – засновник та завідувач кафедри соціології, потім – декан факультету, потім знову зав.кафедрою та професор Національного університету "Києво-Могилянська академія", з 1992 року і до теперішнього часу співзасновник та президент "Київського міжнародного інституту соціології". У 1993 та 1996 роках був запрошеним професором Університету Дж.Хопкінса (США). З 1971 року – член Соціологічної асоціації України, у 1990–1992 – її віце-президент, з 1988 – член Міжнародної соціологічної асоціації. У різні роки був членом редколегії різних радянських та українських соціологічних журналів, а також членом редколегії журналу Міжнародної соціологічної асоціації The International Journal of Sociology.

Володимир Хмелько

Фото Володимира Паніотто / Facebook

Нагадаємо, кількома днями раніше помер відомий учений, якого називають фундатором школи суспільної географії. Це – заслужений професор Каразінського університету Костянтин Нємець.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme