Помер знаменитий грецький композитор Вангеліс

Пышов з життя помер грецький композитор Вангеліс, якого називають одним з родоначальників електронної музики. Йому було 79 років

Помер знаменитий грецький композитор Ван…
Facebook/Вангеліс

Про це повідомляє "Радіо Свобода", пише Depo.ua.

Журналісти цитують Афінське агентство новин, яке посилається на інформацію від адвокатів музиканта. За їх  словами, Вангеліс (повне ім'я – Евангелос Одіссеас Папатанасіу) помер у вівторок цього тижня. Причини смерті вони не називали.

Прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс назвав Вангеліса "піонером електронного звуку".

"Він почав свій довгий шлях на "Вогняних колісницях". Звідти він завжди надсилатиме нам свої записи", — зазначив Міцотакіс.

Вангеліс створив інструментальну тему до фільму "Вогняні колісниці", що отримав "Оскар" у 1982 році. Кінострічку також відзначили "Оскаром" у номінації "найкращий оригінальний саундтрек".

Вангеліс писав музику й до інших відомих фільмів, зокрема "Зниклого безвісти" Коста-Гавраса і "Того, що біжить по лезу" Рідлі Скотта, для театру і для різноманітних великих подій, таких як відкриття Олімпійських ігор в Афінах в 2004 році.

Нагадаємо, у США у віці 77 років помер Сергій Дяченко, письменник-фантаст, який працював у парі зі своєю дружиною Мариною Дяченко.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme