Помічник Корнієнка на громадських засадах: Що відомо про Кострійчука, який замінить Верещук у Раді

Місце народної депутатки Ірини Верещук, яку висувають на посаду міністра, займе помічник голови партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка Сергій Кострійчук, який працював на громадських засадах

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Помічник Корнієнка на громадських засада…
Фото: Прес-служба "СН"

Таке рішення ухвалили за результатами засідання фракції 1 листопада.

Під час виборів у 2019 році Кострійчук значився як безробітний, повідомляє LB.ua, передає Depo.ua.

Зазначається, що він балотувався як безпартійний. У лютому 2020 року Кострійчук увійшов до Вищої ради партії. Там він відповідав за організаційно-масову роботу.

Згідно з даними порталу ЧЕСНО, кандидат у нардепи може бути братом або чоловіком Олени Кострійчук, керівниці ГО "Ліга волонтерів", яка у березні 2019 року перерахувала "Слугам" 2 мільйони гривень.

Відомо, що ці кошти були скеровані на передвиборчу кампанію Володимира Зеленського. При цьому, ГО була сформована за три місяці до оголошення Зеленського про участь у президентських виборах.

Уточнюється, що інформації про діяльність цієї ГО у відкритих джерелах немає. Водночас, у фінансовому звіті "Слуги народу", заробітної плати в партії Кострійчуки до грудня 2019 року не отримували.

Нагадаємо, дещо раніше народний депутат від "Слуги народу" Олександр Качура повідомив про всі кадрові рішення, які нардепи від монобільшості ухвалили сьогодні, 1 листопада, під час засідання фракції.

За словами Качури, у середу, 3 листопада, мають відбутися процедури звільнення низки осіб із займаних посад. 

Водночас у четвер, 4 листопада, планується низка призначень.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme