Понад 20 тис. випадків на день уже наступного тижня: У НАН прогнозують погіршення ситуації з COVID-19

Національна академія наук оприлюднила прогноз щодо ситуації з коронавірусом в Україні

Редактор стрічки новин
Понад 20 тис. випадків на день уже насту…
Фото: Закарпатська ОДА

Науковці прогнозують, що до кінця жовтня кількість випадків зараження COVID-19 в Україні може перевищити 20 тисяч на добу.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прогноз НАН.

Як зазначається у дослідженні, в останні два тижні захворюваність і далі швидко зростала за всіма ключовими показниками.

"У порівнянні з попереднім двотижневим періодом, кількість нових випадків хвороби зросла у 1,9 раза, кількість позитивних результатів тестів ПЛР – у 2,1 раза, нових госпіталізацій – у 1,7 раза. При цьому темпи тижневого зростання в останні 1–3 дні демонструють певне зниження (особливо це стосується госпіталізацій). Згладжені темпи тижневого зростання нових госпіталізацій знизилися до 25%, що є мінімальним значенням за останній місяць. Водночас аналогічні очікування продовження зниження не виправдалися два тижні тому, коли було ще вираженіше зниження темпів зростання. Тоді темпи знову збільшились і стабілізувались: госпіталізації надалі демонстрували зростання з темпом близько 30% за тиждень, нові випадки хвороби – з темпом 40% за тиждень, а позитивні ПЛР-тести – з темпом 40-50% за тиждень", – зазначають у НАН.

У НАН відзначили, що за офіційною статистикою, на 12 жовтня 2021 року середня кількість осіб, що одужують, склала 5 419 осіб на день. Середня за тиждень кількість нових інфікованих на 12 жовтня  становить 13 175 на день для України, що майже вдвічі більше, ніж два тижні тому, і вп’ятеро більше, ніж місяць тому.

Також, як нагадують науковці, середня за тиждень кількість нових летальних випадків становить 264 на добу, що у 2,3 раза більше, ніж 2 тижні тому. Кількість активних інфікованих (які ще не одужали) також зросла більш ніж удвічі за два тижні та становить 205 144. Нові госпіталізації зросли на 72% за два тижні – їхня кількість становить у середньому 3293 особи на день. Загалом темпи поширення лишилися майже незмінними за останні 2 тижні.

Коронавірус в Україні статистика НАН

За прогнозами науковців, регіонами з найбільшою очікуваною кількістю інфікованих є Дніпропетровська, Донецька, Житомирська, Запорізька, Львівська, Одеська, Сумська, Харківська, Херсонська області та м. Київ.

Коронавірус у регіонах України прогнози НАН на жовтень 2021

Для України отримали такі прогнозні числові показники:

  • Середня кількість нових інфекцій за день на 19.10.21: [11399-17399] при середньому значенні 14897.

  • Середня кількість нових летальних випадків за день на 19.10.21: [309-367] при середньому значенні 338.

  • Середня кількість нових інфекцій за день на 26.10.21: [11927-31497] при середньому значенні 18640.

  • Середня кількість нових летальних випадків за день на 26.10.21: [376-468] при середньому значенні 422.

Прогноз НАН щодо коронавірусу в Україні на жовтень 2021
Науковці прогнозують, що найближчим часом поточна хвиля в Україні, на жаль, наростатиме і далі. При цьому значення наростатимуть доволі стрімко, але нестабільно. І найбільша нестабільність очікується найближчим часом, за 4 вихідні поспіль (14-17 жовтня). 

"Якщо щодо поточного тижня, через невизначеність показників під час свят, важко стверджувати, чи спостерігатиметься перевищення добового приросту кількості нових хворих у країні за весь попередній ряд спостережень, то на наступному тижні це точно відбуватиметься", – переконані у НАН. 

Нагадаємо, за минулу добу в Україні зафіксували 16 309 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 та 471 летальний випадок внаслідок ускладнень хвороби. 

Читайте також: Перспективні пігулки і рятівні дерева: Що нового вчені дізналися про коронавірус

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme