Понад 200 російських морських піхотинців відмовилися воювати проти України, – Генштаб ЗСУ

У Генштабі Збройних сил України повідомили про оперативну ситуацію станом на 18:00 22 березня

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Понад 200 російських морських піхотинців…
Фото: Генштаб ЗСУ

Попри активну російську пропаганду, особовий склад окремих підрозділів військ окупантів деморалізований та відмовляється від участі у війні.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-центр Генштабу ЗСУ.

"Продовжують фіксуватися випадки масової відмови військовослужбовців збройних сил російської федерації брати участь у війні проти України. За наявною інформацією, в 155-й окремій бригаді морської піхоти з початку війни близько 220 військовослужбовців відмовились брати участь в збройній агресії проти України", – йдеться у повідомленні.

Загалом з 24 лютого в Україні загинули близько 50 та поранені близько 110 військовослужбовців 155-ї частини. Додатково росіян деморалізують новини про ліквідацію українськими військовими вищих та старших офіцерів окупантів.

Зазначається, що російські військові мають суттєві проблеми з тиловим забезпеченням на майже всіх напрямках ведення бойових дій. Окрім цього, окупанти зазнають значних втрат через низький рівень медичної допомоги.

"Так, через несвоєчасне надання медичної допомоги, відсутність системи медичної евакуації поранених та брак медикаментів, великих втрат зазнали підрозділи 7-ї десантно-штурмової дивізії повітряно-десантних військ збройних сил російської федерації", – наголосили у Генштабі.

Водночас окупанти не нехтують завдавати ракетно-бомбових ударів по об'єктах цивільної інфраструктури на Житомирщині, Київщині, Чернігівщині, Харківщині та Донеччині

"Противник здійснив понад 80 літако-вильотів, зокрема 29 з аеродромів Барановичі та Бобруйськ, що розташовані на території республіки Білорусь. До завдання ударів по об’єктах залучались літаки бомбардувальної, штурмової та винищувальної авіації. З метою ведення повітряної розвідки об’єктів на території України ворог залучив п’ять літаків-розвідників", – вказали у прес-центрі.

У Чорноморській та Азовській операційних зонах росіяни виконують накази свого керівництва. Зокрема, у північно-східній частині Азовського моря для підтримки дій наземного угруповання окупаційних військ продовжують перебувати до п'яти кораблів різних типів.

Попри це захисники та захисниці України продовжують стримувати ворога, демонструючи приклади мужності та героїзму, і нищать окупантів на всіх напрямках.

Понад 200 російських морських піхотинців відмовилися воювати проти України, – Генштаб ЗСУУ Генштабі Збройних сил України повідомили про оперативну ситуацію станом на 18:00 22 березня

Нагадаємо, дещо раніше у Генеральному штабі Збройних сил України розповіли про втрати російських військових за весь час війни, станом на ранок 22 березня. Загальні бойові втрати противника орієнтовно склали 15 300 осіб.

Читайте також: 26-й день війни: Деокупація селищ Київської і Миколаївської областей 21 березня

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme