UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Понад 30 російських військових кораблів вийшли на навчання в Чорному морі

Кораблі та підрозділи берегових військ Чорноморського флоту Росії вийшли в море та на полігони бойової підготовки в рамках військових навчань, які проводиться під керівництвом командувача Чорноморського флоту РФ адмірала Ігоря Осипова

Редактор стрічки новин
Понад 30 російських військових кораблів…
Фото: mil.ru

Бойові кораблі, катери та судна забезпечення флоту у складі корабельних угруповань в рамках військових навчань вийшли з пунктів постійного базування Севастополь та Новоросійськ.

Метою навчання є оборона морського узбережжя Кримського півострова, пунктів базування військ ЧФ, а також об'єктів економічного сектору, морських комунікацій та районів морської економічної діяльності від можливих військових загроз умовного супротивника, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу Міноборони Росії.

Зазначається, що на різних етапах навчання корабельні з'єднання та підрозділи берегових військ, авіація флоту виконають комплекс ракетних, артилерійських стрільб, завдання ракетних та бомбових ударів по морських, берегових та повітряних цілях.

"Для виконання завдань у складі різнорідних угруповань, корабельних ударних груп та загонів десантних кораблів залучено понад 30 бойових кораблів різного класу зі складу Чорноморського та інших флотів: Серед них – фрегати, сторожові кораблі, малі ракетні кораблі та ракетні катери, десантні кораблі, малі, а також кораблі протимінної оборони", – розповіли у російському відомстві.

У Міноборони РФ розповіли, що відповідно до Плану підготовки ЗС РФ на 2022 рік у січні-лютому у всіх зонах відповідальності флотів проводиться серія військово-морських навчань під загальним керівництвом головнокомандувача Військово-Морського флоту адмірала Миколи Євменова.

"Навчання охоплюють акваторії морів, прилеглих до російської території, і навіть оперативно важливі райони Світового океану. Окремі навчання пройдуть у акваторіях Середземного, Північного, Охотського морів, у північно-східній частині Атлантичного океану та у Тихому океані", - зазначається у повідомленні.

Загалом до участі у заходах залучається понад 140 бойових кораблів та суден забезпечення, понад 60 літальних апаратів, 1000 одиниць військової техніки, близько 10 тисяч військовослужбовців.

Нагадаємо, 9 лютого Росія закрила для плавання обширні райони Азовського та Чорного морів на період з 13 по 19 лютого нібито у зв'язку із проведенням навчань, які передбачають ракетну та артилерійську стрільбу.

МЗС України висловило рішучий протест Росії, заявивши, що безпрецедентна за охопленням площа проведення маневрів практично унеможливлює судноплавство в обох морях.

Увечері 10 лютого керівник проєкту Інституту Чорноморських стратегічних досліджень, моніторингової групи з кримських санкцій та свободи судноплавства Андрій Клименко, оприлюднив документ, згідно з яким Росія скасувала перекриття ділянок в Азовському морі. 

Читайте також: Росія перекрила Чорне море і готує провокації: Чи готова Україна до нападу з води

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme