Пораненим військовим виплатять премії до Дня Незалежності: Про які суми йдеться

Поранені військовослужбовці до Дня Незалежності отримають грошові премії

Надія Клочко

Розмір грошової премії пораненим військовослужбовцям залежатиме від ступеня тяжкості поранення і складатиме від 2 500 до 10 000 гривень.

Відповідний наказ про заохочення грошовими преміями  військовослужбовців Сухопутних військ, які отримали поранення в районі проведення Операції Об’єднаних сил підписав командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу Генштабу ЗСУ.

"За старанність, розумну ініціативу, сумлінне виконання службових обов’язків, мужність і героїзм виявлений у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України та з нагоди відзначення 30-ї річниці незалежності України", – зазначається у документі.

Сирський наголосив, що саме завдяки нашим військовослужбовцям, що зараз стримують агресора на передовій, ми маємо можливість урочисто святкувати День Незалежності.

"Зрозуміло, що жодні гроші не повернуть людям здоров’я. Це лише свідчення підтримки командування та поваги до подвигу наших військовослужбовців, турботи про них. Хочу наголосити, що ми зробимо усе можливе, щоб кожен, хто отримав поранення та виявив бажання залишитися на службі в Сухопутних військах зміг продовжити службу", – сказав він. 

Зазначимо, минулого року президент Володимир Зеленський ухвалив рішення не проводити військовий парад на День Незалежності, натомість 300 мільйонів гривень були спрямовані на премії військовослужбовцям.

Нагадаємо, раніше Зеленський презентував заходи до Дня Незалежності України

Читайте також: Військовий парад, марш захисників та концерт на НСК: Як відзначатимуть День Незалежності в Києві

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua