Як Україна святкуватиме 30-річчя Незалежності: Зеленський презентував план заходів

Вже 24 серпня Україна відзначатиме 30-ту річницю Незалежності

Журналіст стрічки новин
Як Україна святкуватиме 30-річчя Незалеж…
Фото: Рixabay

Напередодні та у цей день в країні планується проведення низки заходів, а також військового параду за участі українських та іноземних військових.

Президент Володимир Зеленський 2 серпня презентував заходи до Дня Незалежності України. Depo.ua публікує повний перелік урочистостей.

16 серпня 

У цей день у Софіївський собор зі Швеції привезуть оригінал Конституції Пилипа Орлика.

"Історія нашої державності має багатовікову історію. 30 років тому вона не почалась, а відновилась", – заявив Зеленський.

22 серпня

Відбудеться вшанування пам'яті учасників бойових дій на Донбасі, а також вперше нагородять премією "Національна легенда". Її присуджуватимуть громадянам за визначні особисті заслуги у становленні незалежної України, зміцненні її державності, захисті Вітчизни та служінні українському народові.

23 серпня

У День державного прапора у географічному центрі України – в Черкаській області –  відбудеться урочисте підняття синьо-жовтого стяга – символу нашої незалежності. Водночас фасади будівель Верховної Ради, Національної опери, палацу "Україна", ЦУМу, ТРЦ "Гулівер" у Києві набудуть кольорів Державного прапора.

Також цього дня стартує Кримська платформа. Відомо, що вже підтвердили свою участь 29 країн: США, Велика Британія, Польща, Туреччина та інші. Захід складатиметься з чотирьох панелей на теми:

  • політика невизнання та санкцій;
  • безпекові виклики;
  • захист прав людини в тимчасово окупованому Криму;
  • відновлення прав кримськотатарського народу.

Крім цього, 23 серпня, відбудеться саміт джентльменів і перших леді – всі разом вони вирушать в оперний театр.

24 серпня

Відбудеться великий військовий парад за участю українських та іноземних військових. Будуть всі види військ, які захищають Україну на землі, в повітрі й воді. Тому заходи пройдуть не тільки в Києві, а й Одесі.

24 серпня відбудеться концерт Андреа Бочеллі. Зібрані гроші підуть на створення музею Івана Марчука. Виступ пройде ввечері на НСК "Олімпійський".

Нагадаємо, що під час підготовки до Дня Незалежності стався гучний скандал. Гурт "Green Grey" заявив, що його виключили зі списку учасників святкового концерту.

У Офісі президента пояснили це рішення – організаторам видається логічним, що в концерті до 30-річчя Незалежності України мають лунати пісні українською мовою.

Читайте також: Як українці оцінюють 30 років незалежності: Перемоги та поразки

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme