У Зеленського пояснили, чому Green Grey не виступатимуть на концерті до Дня Незалежності

Музичний гурт "Green Grey" не виступатиме на концерті до Дня Незалежності через російськомовний репертуар та спекуляцію на мовному питанні 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
У Зеленського пояснили, чому Green Grey…
Фото: Instagram Green Grey

Про це прес-служба Офісу президента України повідомила у відповідь на запит УНІАН, передає Depo.ua.   

"Організаторам видається логічним, що в концерті до 30-річчя Незалежності України мають лунати пісні українською мовою. І це жодним чином не применшує внесок російськомовних виконавців у розвиток української музичної культури", – йдеться у повідомленні Офісу президента.  

Також в офіційному представництві президента звернули увагу на те, що гурт "Green Grey" надто емоційно відреагував на відмову від участі в концерті, а його учасники почали спекулювати на мовному питанні. 

За словами прес-служби ОПУ, форма, в якій представники групи "Green Grey" публічно висловили свою позицію щодо закону про державну мову, видається організаторам некоректною, а бажання привернути до себе увагу на штучно роздмуханому конфлікті — непродуктивним.

Конфлікт між Офісом президента та гуртом розпочався сьогодні, 27 липня. На сторінці фронтмена колективу Андрія Яценка з'явився допис про те, що "Green Grey" заборонили брати участь в концертні до Дня Незалежності через російськомовну пісню "Под дождем".

Водночас гурт не приховує гастролей на Росії, співпраці з росіянами, а один із солістів – Дмитро Муравицький (Мурік) – критикував мовний закон та насміхався з нього. 

Нагадаємо, в українському шоу-бізнесі стався черговий гучний скандал через мовне питання

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme