В Україні вперше в історії організовують саміт дружин і чоловіків лідерів держав

Напередодні Дня Незалежності України – 23 серпня – з ініціативи дружини президента Олени Зеленської у столиці вперше в історії відбудеться Київський саміт перших леді та джентльменів

Журналіст відділу новин
В Україні вперше в історії організовують…
Фото: Рixabay

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу президента.

Зазначається, що подружжя світових лідерів разом з українськими та міжнародними експертами обговорять важливі виклики, які постали перед країнами світу у зв’язку з пандемією COVID-19.

Йдеться, зокрема, про:

  • доступ до медичних послуг та впровадження програм ментального здоров’я;

  • майбутнє системи освіти;

  • забезпечення рівних можливостей та подолання дискримінації.

"З нетерпінням чекаю на зустріч. Вірю, що саміт започаткує гарну традицію та нову платформу для обговорення актуальних викликів, які стоять перед нашими країнами", – наголосила Зеленська.

Крім того, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що ініціатива першої леді України дасть змогу регулярно обмінюватися досвідом, а також координувати зусилля у втіленні спільних проектів.

"Дружини лідерів і чоловіки лідерок держав відіграють важливу роль у своїх країнах. Водночас міжнародна співпраця перших леді та джентльменів ніколи не була системною. Україна взяла на себе ініціативу та вперше в історії створює такий загальний міжнародний майданчик", – наголосив він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що на святкування 30-ї річниці незалежності України Кабінет міністрів планує витратити 5 423,2 млн грн.

Повідомлялося також, що учасниками параду до 30-річчя Незалежності вперше стануть службові собаки ДПСУ.

Довідка: Раніше президент України Володимир Зеленський розповів, як цьогоріч святкуватиметься День незалежності України.

Відомо, зокрема, що у Києві на День незалежності проведуть великий військовий парад. Зеленський уточнив, що парад буде військовий і "великий" – як на суші, так і на воді (на Дніпрі, та в Одесі).

Також має відбутися великий концерт українських зірок у столиці – на стадіоні НСК "Олімпійський".

Крім того, у День незалежності в Україні будуть оригінал Конституції та булава Пилипа Орлика.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme