Як українці оцінюють 30 років незалежності: Перемоги та поразки

Українці за 30 років незалежності з основних перемог виділяють підняття патріотизму, а з поразок – злидні та неспроможність влади забезпечити гідне життя

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Як українці оцінюють 30 років незалежнос…
Фото: Рixabay

Про це свідчать результати фокус-групового дослідження, проведеного Українським інститутом майбутнього спільно з соціологічною компанією "Нью Імідж Маркетинг Груп" у період з 10 по 15 червня 2021 року, пише Depo.ua.

Дослідження свідчить, що перемоги країни за 30 років респонденти вбачають у подіях, які були результативними лише у ціннісній площині – сприяли підняттю патріотизму, українського духу, потягу до європейських цінностей. Саме це є головними складовими успіху країни, на їх думку. Тож наразі в українців немає реальних приводів для гордості.

Також громадяни налоголошували, що у багатьох є відчуття приниження через неспроможність держави забезпечити добробут. Так, особливо у старшого покоління, існує достатньо сильне почуття приниження через неспроможність держави забезпечити гідне життя, зокрема у вигляді гідних зарплат, пенсій тощо.

Нагадаємо, що 24 серпня Україна відзначатиме 30 років незалежності. У цей день планується низка урочистостей, а також військовий парад. Будуть присутні також лідери інших держав.

Напередодні, у День державного прапора, з ініціативи дружини президента Олени Зеленської у столиці вперше в історії відбудеться Київський саміт перших леді та джентльменів.

Також повідомлялося, що під час підготовки до Дня Незалежності стався гучний скандал. Гурт "Green Grey" заявив, що його виключили зі списку учасників святкового концерту.

У Офісі президента пояснили це рішення – організаторам видається логічним, що в концерті до 30-річчя Незалежності України мають лунати пісні українською мовою.

Читайте також: Тридцять років ідеологічних манівців: Чи можлива в Україні ідеологія зеленізму.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme