Порошенко оголосив патріотичний флешмоб у соцмережах

П’ятий президент і лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко закликав українців приєднатись до патріотичного флешмобу з нагоди 30-ліття незалежності України – #здатніперемагати

Журналіст відділу новин
Порошенко оголосив патріотичний флешмоб…
Фото: Прес-служба "ЄС"

Він наголосив, що 30 років незалежності – насамперед історія наших українських перемог. Тих подій, завдяки яким ми стверджувалися як суверенна держава.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу "ЄС".

"За цей час ми не просто створили свою державність та її інститути. Ми показали собі та світові ту унікальну роль, яку українці відіграють у світі. Ми здивували увесь світ своїм українським духом, коли виходили на Майдан у 2004 та у 2014 році, спільно борячись за цінності та цивілізаційний європейський вибір. Ми, українці – великий народ справжніх переможців, які вміють відстоювати свої цінності та боронити свою землю. Лише з 2014 по 2019 роки ми змогли гідно протистояти окупантам, які прийшли на нашу землю, і відвоювали дві третини окупованого Донбасу", – нагадав Порошенко.

Він зазначив, що Україна з нуля створила армію, флот, авіацію та запустила виробництво найновіших видів зброї, у тому числі й унікальних розробок ракетних комплексів.

"Ми визначилися з остаточним геополітичним вибором – бути членами ЄС і НАТО – і закріпили його у Конституції. Ми стали асоційованим членом ЄС і отримали безвізовий режим", – зазначає лідер "ЄС".

Порошенко нагадав також, що український паспорт став 37-м у світі.

"Ми відновили історичну справедливість і отримали незалежність української церкви від Росії. Ми вперше віддали повноваження і гроші у регіони, розпочавши децентралізацію – творення України як держави громад за європейським зразком… Ми дали поштовх українському книгодрукуванню, кіно та музичній індустрії. Ми позбулися комуністичних ідолів та започаткували нову політику національної історичної пам’яті. Це все — наші великі українські перемоги, які ми зробили разом. Але я певен, наші головні перемоги попереду", – переконаний політик.

Отже, він запропонував згадати зараз ті події, які сповнювали нас гордістю за Україну, і нагадати всім, що ми здатні перемагати. Це, за словами Порошенка, можна зробити у соцмережах, поставивши хештеги: #30роківперемог і #здатніперемагати.

Нагадаємо, дещо раніше Порошенко жорстко розкритикував статтю Путіна про "один народ".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme