Порошенко пропонує скерувати кошти "ковідної" тисячі на потреби ЗСУ

Лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко пропонує передати кошти "ковідної" тисячі на потреби Збройних сил України

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Порошенко пропонує скерувати кошти "кові…
Фото: Прес-служба "ЄС"

З такою ініціативою Порошенко звернувся до уряду. За його словами, всі охочі мають отримати право переказувати кошти за вакцинацію проти коронавірусу на потреби ЗСУ.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу "ЄС".

"Зараз я звертаюся до прем’єр-міністра Шмигаля. У вас є кошти, які виділені в рамках програми "ковідної" тисячі. Дайте можливість, як ми робили в 2014-му, через мобільний телефон, банківські термінали тим, хто бажає, в добровільному порядку цю свою тисячу або півтори перерахувати на спеціальний рахунок Міністерства оборони, спеціальний позабюджетний фонд, кошти з якого мають бути використані на два напрямки", – наголосив він.

Порошенко зазначив, що передусім кошти варто скерувати на купівлю бронежилетів та кевларових шоломів.

"Бо з 2019-го року Збройні сили України – привіт переслідувачам генерала Марченка – припинили закупівлю бронежилетів взагалі. Ми думали, що у 2014-2015 році ми цю проблему вирішили назавжди. На жаль, це не так. Не хочуть виділяти бюджетні кошти – дайте знову українцям підтримати та захистити наших воїнів. І кожен, хто відправляє ці гроші, може вибрати напрямки їх використання", – додав він.

Лідер "ЄС" зауважив, що кошти з "ковідної" тисячі також варто скерувати на медичне забезпечення. Йдеться про ліки, обладнання та доукомплектацію польових шпиталів.

"Це те, що сьогодні може допомогти армії. Дайте можливість, прийміть на позачерговому засіданні уряду можливість напрямку використання коштів "ковідної" тисячі саме для підтримки Збройних сил, для підтримки національної безпеки держави", – резюмував Порошенко.

Він уточнив, що парламент має також внести зміни до бюджету та виділити 50 мільярдів гривень на забезпечення армії.

"Ми зареєстрували проект змін до закону про державний бюджет, який передбачає 50 мільярдне збільшення фінансування міністерства оборони, Збройних сил України. Питання номер один – терміново підвищити грошове забезпечення українських військовослужбовців. Воїн має отримувати поза зоною проведення ООС мінімум 25 тисяч гривень. А воїн на фронті мінімум 50 тисяч гривень", – заявив Порошенко.

Водночас, на його думку, кошти варто скерувати на фінансування місцевих бюджетів і державного бюджету по розгортанню територіальної оборони.

"Третє – це збільшення виробництва і закупівлі як в рамках Державного оборонного замовлення, так і за межами ДОЗу сучасної і модернізованої військової техніки, доукомплектація стратегічного резерву. Щоб в умовах розгортання український воїн мав речове, харчове, медичне, а головне військове забезпечення. Щоб українські Збройні Сили мали достатньо пального в стратегічному резерві і захистили державу", – наголосив лідер "ЄС".

Нагадаємо, напередодні Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради закликав владу негайно збільшити фінансування української армії й припинити масштабне розкрадання бюджетних коштів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme