Порошенко взяв участь у Всеукраїнській Зарваницькій прощі

П'ятий президент України і лідер партії "Європейська Солідарність" Петро Порошенко з дружиною Мариною взяли участь у традиційній Всеукраїнській прощі до Зарваниці
 

Журналіст відділу новин
Порошенко взяв участь у Всеукраїнській З…

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Порошенка.

Зазначається, що у богослужіннях взяли участь тисячі прочан з усієї України, у тому числі і з тимчасово окупованих Криму та Донбасу. Архиєрейську Божественну Літургію у Зарваниці очолив Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

Цьогорічне паломництво присвячене 425-літтю проголошення Берестейської унії та молитві за мир в Україні.

"Мені завжди приємно вітати пана Президента Петра Олексійовича Порошенка із дружиною. Дякуємо, що ви так само завжди до Зарваниці стремитесь", – привітав п'ятого президента глава УГКЦ Блаженнійший Святослав.

Глава УГКЦ Блаженнійший Святослав

"Перш за все дуже добре, що Зарваницька проща стала можливою. Люди втомилися від відсутності можливості прийти і помолитися Богу. І я молився за те, щоб відійшла пандемія, відійшла криза, і не заважала людям йти своєю дорогою. Я дуже тішився, що сьогодні на Зарваницькій площі були представники з усієї України – з Криму, з Донецька. Причому велика кількість йшла пішки для того, щоб потрапити сьогодні на цю молитву", – сказав Петро Порошенко після богослужіння.

Напередодні у Марійському духовному центрі "Зарваниця" тисячі людей прийшли до чудотворного джерела для спільної молитви до Пресвятої Богородиці.

"Я був приємно вражений вчорашньої ночі, коли десятки тисяч людей молилися, піднімали свічки. І ті, хто ще коливаються, чи приїжджати у липні у Зарваницю – відкиньте коливання. Приїдьте. В цей день Богородиця відкриває своє серце, відкриває двері небесні. І наша молитва точно точно одразу ж буде почута Богородицею", – висловив переконання Петро Порошенко.

Він відзначив, що відчув це величне дійство, коли тисячі вірян об'єдналися у спільній молитві до Матері Божої, просячи миру, благословення та заступництва для України та українських родин.

"20 років тому Папа Іван Павло Другий був в Україні, молився за єдність України. Цього року в Україну приїжджає Вселенський Патріарх Варфоломій. Людина, яка дуже любить Україну. Людина, яка має незрівнянну віру в Бога. Я теж дуже сподіваюся і молю Бога, щоб це було об’єднанням світового православ’я і підтримка нашої Церкви. Я сьогодні молився саме за це. І твердо вірю – Господь почує нашу молитву", – нагадав Петро Порошенко.

Петро Порошенко у Зарваниці на прощі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme