UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Порошенко закликав Захід запровадити санкції проти Росії за визнання "Л-ДНР"

Лідер "Євросолідарності", п'ятий президент України Петро Порошенко закликав цивілізований світ відповісти санкціями на визнання Росією незалежності "Л-ДНР"

Журналіст відділу новин
Порошенко закликав Захід запровадити сан…
Фото: "ЄС"

"Путін обрав конфронтацію і остаточно зруйнував міжнародну систему правопорядку, яка була створена після періоду холодної війни. Жорстко засуджую рішення Росії щодо "визнання незалежності" так званих ДНР і ЛНР. Маю підкреслити: своїм сьогоднішнім злочинним рішенням Кремль штовхає світ на межу нової світової війни, хоча першим його адресатом є Україна. Путін так ненавидить наш суверенітет, йому так "болить" наша незалежність, він так не хоче бачити наш успіх, що готовий до будь-якого божевілля. Інакше як божевіллям це й не назвати", – переконаний Порошенко.

П'ятий президент назвав визнання "Л-ДНР" легалізацію багаторічної окупації цієї території України, передає Depo.ua із посиланням на прес-службу "ЄС".

"Сьогодні вже всі побачили те, про що ми говорили роками, від 2014 року. Путіна і створений ним злочинний україноненависницький режим не виправить більше ніщо. Путінська влада це загроза для миру і безпеки, для регіону і світу, для України і свого власного народу. Рішення про "визнання" так званих ДНР і ЛНР є прямим порушенням територіальної цілісності та суверенітету України, брутальним порушенням Статуту ООН, Гельсінського заключного акту. Цей крок остаточно вбиває Мінські домовленості та є черговим кроком Москви до подальшої ескалації ситуації та продовження російської агресії проти України", – запевнив  лідер "ЄС".

Він закликав невідкладно запровадити санкції проти президента Росії Володимира Путіна та його оточення, всіх членів сьогоднішнього засідання Ради безпеки Росії, російських олігархів та депутатів обох палат російського парламенту: "Своїми злочинними рішеннями Путін та його поплічники фактично ізолювали себе від цивілізованого світу, а відтак мають відчути себе справжніми "ізгоями" у міжнародному співтоваристві. Час привʼязати санкції і перспективу їх посилення до повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України. Путін і все його оточення мають зрозуміти, що з цього гачка їм ніколи не зіскочити".

Порошенко висловив упевненість, що Путін не залишає демократичному світу іншого вибору, як стримування агресивного курсу Росії.

"Ми маємо бути єдиними – всі українці, весь демократичний світ у протистоянні цій загрозі. І ми обов’язково переможемо. Бо з нами правда. Бо боремося за свою рідну землю і своє європейське майбутнє", – резюмував лідер української опозиції.

Нагадаємо, що Путін терміново зібрав засідання Ради безпеки Російської Федерації сьогодні, 21 лютого.

На самому засіданні він заявив, що заявив, що зібрав Раду безпеки аби розв'язати питання визнання так званих "ЛНР" і "ДНР".

Учасники засідання Радбезу підтримали ідею визнання Росією незалежності "ДНР" та "ЛНР". Зокрема, очільник МВС Колокольцев заклика визнати незалежність російських маріонеткових утворень в межах, на які ті заявляють свою юрисдикцію – тобто на усю територію Донецької та Луганської областей.

А голова СЗР Наришкін з переляку підтримав визнання входження "Л-ДНР" до складу Росії. На що президент Володимир Путін тут же зупинив його.

У підсумку Путін на засіданні заявив, що рішення буде прийняте сьогодні, 21 лютого.

Пізніше стало відомо, що Путін зробить офіційне звернення, імовірно, щодо визнання "Л-ДНР".

Увечері 21 лютого президент Росії виступив із заявою про визнання незалежності "Л-ДНР". Відповідні укази уже підписано.

У Раді Федерації заявили, що незалежність "Л-ДНР" буде визнана у нинішніх, фактичних кордонах.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme