Порошенку висунули підозру у держзраді у "вугільній справі"

П'ятому президенту України Петру Порошенку висунули підозру у державній зраді у справі про постачання вугілля з непідконтрольного Донбасу
 

Журналіст відділу новин
Порошенку висунули підозру у держзраді у…
Фото: "ЄС"

Кримінальну справу проти Петра Порошенка порушили через забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років.

Про це на брифінгу заявив керівник Центрального штабу "Європейської Солідарності" Олександр Турчинов, інформує Depo.ua.

"Замість того, щоб мобілізувати націю і направити свої структури на боротьбу проти російської агресії, ми спостерігаємо, що Зеленський і його команда скеровують силові структури на боротьбу з політичною опозицією і, в першу чергу, на боротьбу з лідером української опозиції – "Європейською Солідарністю" і безпосередньо з її головою Петром Порошенком", – заявив Турчинов.

Він підтвердив, що йдеться про забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-2015 років.

Турчинов зауважив, що владі було достеменно відомо, що Порошенко збирається від'їжджати за кордон на заздалегідь заплановані зустрічі зі Вселенським Патріархом і з європейськими лідерами.

"Навіть повністю залежна від Зеленського генеральний прокурор Венедіктова не підписала цю підозру. Її підписав, мабуть саме з цією метою і призначений, один із її заступників на прізвище Симоненко", – підкреслив керівник Центрального штабу "ЄС".

Також Турчинов нагадав, що за два з половиною роки перебування Володимира Зеленського на посаді президента, проти Петра Порошенка було сфабриковано сотні кримінальних справ, однак всі вони перетворилися на фейк.

У свою чергу народна депутатка від партії "ЄС" Вікторія Сюмар назвала цю підозру політичним переслідуванням.

Сюмар про підозру Порошенку

Нагадаємо, 17 грудня у партії "Європейська Солідарність" прокоментували відео Державного бюро розслідувань про спробу вручення п'ятому президенту Петру Порошенку повістки про виклик на допит за "вугільною справою".

А 20 грудня низка соціологічних опитувань встановила, що президент Володимир Зеленський очолив антирейтинг українських політиків – кандидатів у президенти, за яких українці у жодному разі не готові голосувати.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme