Португалія змінила правила в'їзду для українців

З 1 грудня українці в'їжджають до Португалії за новими правилами

Журналіст стрічки новин
Португалія змінила правила в'їзду для ук…
Фото: pixabay

Для "неважливих" (в тому числі туристичних) подорожей при в'їзді до Португалії громадяни України повинні мати цифровий COVID-сертифікат про повний курс щеплення.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Міністерства закордонних справ України.

Ці правила діятимуть до 9 січня 2022 року.

На континентальну територію Португалію для громадян України (віком старше 12 років) в’їзд дозволений будь-яким транспортом (при прибутті авіа-, наземним та морським транспортом) за умови пред’явлення двох наступних документів:

  1. Довідки про негативний результат тесту на ковід (приймаються результати ПЛР-тесту, зробленого в період не більше ніж за 72 години до подання документа, або швидкий лабораторний тест на антиген, зроблений в період не більше ніж за 48 годин до подання документа);
     
  2. Європейського ковід-сертифікату (в паперовому або в електронному варіанті) або українського цифрового сертифікату про повний курс щеплення вакциною Janssen (COVID-19 Vaccine Janssen) або AstraZeneca (Vaxzevria), або Moderna (Spikevax), або Pfizer-BioNTech (Comirnaty), або сертифікату про одужання, згенерованого в додатку "Дія" (з QR-кодом в паперовому або в електронному варіанті за умови, що минуло більше 14 днів після останньої дози щеплення).

Всі пасажири, які прибувають на територію континентальної Португалії, повинні заповнити форму на https://portugalcleanandsafe.pt/en/passenger-locator-card (форму необхідно заповнити після здійснення "check-in" на рейс, на якому мандрівники прибувають в Португалію, та до посадки в літак).

Ті, хто намагатимуться в’їхати в Португалію без довідки про результати тесту на ковід, будуть оштрафовані на суму від 300 до 800 євро. Мандрівники, які намагатимуться в’їхати в Португалію з фальшивими документами, будуть оштрафовані та ізольовані в спеціально відведених приміщеннях до з’ясування ситуації.

Тим, хто не має чинної посвідки на проживання в Португалії (residencia) і матиме неповний комплект ковід-документів, в’їзд в Португалію буде заборонений (вихід з аеропорту в такому випадку не дозволений). Такі пасажири будуть примусово повернуті найближчим авіарейсом до країни, з якої прибули.

Після прибуття на континентальну частину Португалії може вимагатись проведення повторного тесту на ковід (за власний рахунок, термін очікування результатів може зайняти 12-24 годин, до отримання результатів тесту вихід з аеропорту не дозволений), якщо у мандрівника є ознаки захворювання (в аеропортах Португалії буде проводитись вимірювання температури тіла) або якщо виникають сумніви щодо чинності поданих ковід-документів.

Транзит через Португалію дозволений для повернення в Україну або для повернення в країну свого проживання (необхідно пред'явити посвідку на проживання в такій країні), або для здійснення поїздки до країни/регіону, що дозволяє в'їзд громадянам України в умовах карантинних обмежень. 

Всі транзитні пасажири (в тому числі пасажири, які прибувають в Португалію авіарейсами з країн ЄС та країн Шенгенського простору), за виключенням дітей до 12 років, зобов’язані пред’явити до посадки в літак довідку про негативний результат тесту на ковід методом ампліфікації нуклеїнових кислот (NAAT), який було здійснено в період не більше ніж за 72 години до прибуття до Португалії, або результати швидкого лабораторного тесту на антиген, який було здійснено в період не більше ніж за 48 години до прибуття до Португалії.

Нагадаємо, Європейський Союз готується скоротити термін дії сертифікатів вакцинації від COVID-19. Зокрема, Європейська комісія пропонує скоротити термін дії документу про вакцинацію від коронавірусу до 9 місяців. Раніше COVID-сертифікат для перетину кордонів з країнами Європейського Союзу був дійсний 12 місяців.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme