"Пощади не чекайте": Венедіктова жорстко відреагувала на скандал з фальшивими COVID-сертифікатами Савченко

Генпрокурор України Ірина Венедіктова оголосила війну фальшивим COVID-сертифікатами

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
"Пощади не чекайте": Венедіктова жорстко…
Фото: Мінцифри

Вона заявила про те, що бере під особистий контроль справи, порушені за фактом підробок ковід-сертифікатів. Так вона відреагувала на скандал із підробним сертифікатом, який пред'явила колишня нардепка Надія Савченко. 

Про це Ірина Венедіктова написала на особистій сторінці у Facebook, передає Depo.ua.

"Є такі порушення закону, які чомусь здаються дрібними, але у підсумку призводять до непоправного. Я кажу про тих негідників, які торгують людськими життями. Вони, щоправда, увірували в те, що продають всього-на-всього папірці – сертифікати про вакцинацію. Але ці, як вони наївно вважають, папірці часто перетворюються в свідоцтва про смерть", – написала Венедіктова. 

Вона зауважила, що половина із майже 800 цьогорічних кримінальних проваджень цієї категорії стосуються саме махінацій з документами про щеплення.

"Попереджаю, від мене пощади не чекайте. Я довела цю позицію всім без винятку прокурорам – такі провадження ми з вами беремо на особистий контроль і методично доводимо до вироків. Ніяких розкачувань і роздумів – відповідаємо "взаємністю", так би мовити", – підкреслила генеральний прокурор. 

Вона також звернула увагу на статистику.

За словами Венедіктової, у 2021 році на підставі зібраних доказів про підробку результатів тестів та документів про вакцинацію, 104 особам вже повідомлено про підозру, до суду направлено 88 обвинувальних актів. І це тільки початок. Серед фігурантів: різноманітні шахраї, медики, представники лабораторій, аптек, турфірм.

Пост Венедіктової 1

Пост Венедіктової 2

Нагадаємо, що Надію Савченко з сестрою Вірою затримали 22 жовтня в аеропорті "Бориспіль". Вони намагались використати підроблені сертифікати про вакцинацію для того, щоб потрапити до України. Сама народна обраниця восьмого скликання заявила, що не підробляла COVID-сертифікат. Також вона додала, що вакцинація від коронавірусу в Україні є антиконституційною. За її словами, український уряд почав "ветеринарну медицину" та

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme