UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Пошкоджений поблизу Зміїного український військовий корабель буксирують до Одеси: Що відомо про екіпаж

Судно розмагнічування Військово-морських сил України U-811 "Балта", яке потрапило у надзвичайну ситуацію 13 жовтня біля острова Зміїного, що у Чорному морі, вже буксирують до Одеси

Журналіст стрічки новин
Пошкоджений поблизу Зміїного український…
Фото: Facebook Михайла Забродського

Його екіпаж частково повернули до пункту постійної дислокації.

Як пише Depo.ua, про це повідомили у прес-центрі Генерального штабу ЗСУ.

Повідомляється, що станом на ранок особовий склад, який не залучений у заходах щодо забезпечення живучості судна, було доставлено до пункту постійної дислокації. Для порятунку корабля долучити аварійний загін ВМС. На цю мить корабель буксирують до Одеси.

"Завдяки злагодженим та впевненим діям екіпажу корабля, аварійну ситуацію вдалося стабілізувати. Загрози життю особового складу немає. Загрози втрати судна немає. Наразі триває операція щодо надання допомоги аварійному кораблю та повернення його до пункту постійної дислокації", – повідомили у Генштабі ЗСУ.

Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ

Facebook-сторінка Генштабу ЗСУ скріншот

Нагадаємо, що 13 жовтня народний депутат від "Європейської Солідарності" Михайло Забродський заявив, що у Чорному морі тоне український військовий корабель. Він повідомив, що судно розмагнічування ВМС України U-811 "Балта" потрапило у надзвичайну ситуацію в районі острова Зміїного.

Відомо також, що 17 січня цього року у Чорному морі біля берегів Туреччини зазнав аварії корабель, який, як згодом з'ясувалося, був українським. На затонулому біля берегів Туреччини судні Arvin було десять українців та два іноземці. Військово-морські сили Туреччини направили фрегат у район аварії судна для участі у пошуково-рятувальної операції.

18 січня українських моряків, врятованих після затоплення судна Arvin в Чорному морі, виписали з лікарні. Того ж дня у Чорному морі знайшли тіла двох українських моряків із затонулого судна Arvin.

А у серпні у Середземному морі затонув корабель з українським зерном.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme