Посол Польщі запропонував країнам, які говорять про "збереження обличчя" путіна, поступитися рф своїми територіями

Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький прокоментував заяви, які лунають від західних країн, про необхідність "збереження обличчя" президента рф володимира путіна. Він запропонував їм віддати росії свої території

Журналіст відділу новин
Посол Польщі запропонував країнам, які г…
Посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький

Свою позицію він висловив в інтерв’ю "Укрінформу", передає Depo.ua.

На думку посла, росія дуже свідомо і цілеспрямовано створила таку ситуацію, коли союзники тиснутимуть з метою піти на поступки путіну.

"Бо що для них Донеччина чи Луганщина? Озвучувалися думки, що треба рятувати чиєсь обличчя. То нехай віддають свій Бранденбург чи Піренеї", — заявив польський дипломат.

Ціхоцький зазначив, що Польща робить усе можливе, щоб країни-союзниці "не зійшли з дистанції" і продовжували підтримувати Україну в довгій війні.

"Але треба розуміти, що ми не в центрі уваги багатьох столиць", — зауважив дипломат.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що його французький колега Емманюель Макрон пропонував Україні частково поступитися своїм суверенітетом, щоб глава рф володимир путін "зберіг своє обличчя".

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк згодом повідомив, що не тільки Макрон, а і деякі інші європейські політики пропонували України піти на територіальні поступки росії для того, щоб путін "зберіг обличчя".

Нагадаємо, що українська влада неодноразово наголошувала про неприпустимість територіальних поступок. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme