Посол рф запевняє, що Москва не застосує ядерну зброю в Україні

Це "не відповідає їхній військовій доктрині"

Журналіст відділу новин
Посол рф запевняє, що Москва не застосує…

Росія не стане застосовувати тактичну ядерну зброю у війні проти України, адже це не передбачено "російською військовою доктриною".

Про це заявив посол росії у Великобританії Андрєй Келін в інтерв'ю BBC, передає Depo.ua.

"Тактична ядерна зброя, відповідно до російської військової доктрини, не використовується в таких конфліктах (як вторгнення росії в Україну — ред.)", — заявив Келін.

За його словами, в росії "дуже суворо регламентоване використання ядерної зброї", і в основному це можливе лише у випадках, коли існування держави перебуває під загрозою.

"Це не має нічого спільного з поточною операцією", — сказав посол.

При цьому на питання журналіста, який зауважив, що одним з приводів російського вторгнення в Україну в кремлі називали саме загрозу існування Росії через плани України отримати ядерну зброю, які нібито мали місце, він відповів, що "росія вирішує цю проблему проведенням "обмеженої воєнної операції".

"Можливо, ви помітили, що ми не нарощуємо там чисельність своїх збройних сил, ми вважаємо, що їх достатньо, щоби вирішити наші завдання", — додав Келін.

Відзначимо, тактична ядерна зброя може бути використана на відносно малих відстанях, на відміну від "стратегічної", яка може бути запущена на набагато більші відстані і створює загрозу тотальної ядерної війни.

Вважається, що росія має близько 2000 одиниць тактичної ядерної зброї.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme