Посол Росії заявив, що запуск "Північного потоку-2" залежить лише від Німеччини

Посол Росії в Великій Британії Андрій Келін стверджує, що у питанні запуску газопроводу "Північний потік-2" останнє слово буде за Німеччиною

Журналіст стрічки новин
Посол Росії заявив, що запуск "Північног…
Фото: ЕРА

Він запевняє, що Росія не притримує газ з політичних міркувань, а як тільки Німеччина остаточно схвалить його запуск, постачання газу в Європу трубопроводом "Північний потік-2" піде швидше і в більших обсягах.

Про це Келін заявив в інтерв'ю ВВС, пише Depo.ua.

Дипломат стверджує, що Росія збільшить обсяг постачання газу в Європу незалежно від позиції Німеччини.

"Настільки, наскільки це можливо. Ми вже збільшили постачання через Україну на 10%, але більше не вийде, тому що обладнання на цьому трубопроводі жодного разу не оновлювалося, тому нарощувати постачання просто фізично небезпечно", — сказав він.

Нагадаємо, 10 вересня російський "Газпром" оголосив про завершення будівництва газопроводу "Північний потік-2". 

13 вересня стало відомо, що німецький регулятор отримав всі необхідні документи для початку процесу сертифікації "Північного потоку-2". Federal Network Agency (Bundesnetzagentur) (BNA) розпочало процес сертифікації російського газопроводу "Північний потік-2", який може зайняти до чотирьох місяців. У процесі сертифікації, зокрема, буде брати участь польська нафтогазова компанія PGNiG.

1 жовтня у Кремлі не виключили, що терміни запуску "Північного потоку-2" будуть відкладені через зміну влади в Німеччині.

Відомо, що ще місяць тому Україна на перемовинах у Німеччині озвучила свою умову щодо "Північного потоку - 2". Українська сторона на переговорах чітко пояснила власну юридичну позицію стосовно сертифікації Nord Stream AG як оператора газопроводу "Північний потік −2".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme