Потоп у Німеччині: Загинуло щонайменше 59 людей, сотні – зникли безвісти

Наразі відомо, що внаслідок повені у Німеччини загинули щонайменше 59 осіб 

Редактор стрічки новин
Потоп у Німеччині: Загинуло щонайменше 5…
Фото: Holger Gies/Twitter

Про це повідомляє DW із посиланням на офіційного представника федеральної поліції, передає Depo.ua.

Після викликаних циклоном "Бернд" потужних злив у Німеччині паводки охопили регіони на берегах Рейну і його притоках, завдавши великої шкоди інфраструктурі та призвівши до людських жертв.

У районі Арвайлер у федеральній землі Рейнланд-Пфальц обвалилися шість будинків. Ще кілька будівель знаходяться під загрозою обвалення.

Поліція в Кобленці повідомила про 28 жертв у федеральній землі Рейнланд-Пфальц, поліція в Кельні – ще про 31 загиблого в Північному Рейні – Вестфалії.

Влада округу Бад-Нойенар – Арвайлер заявила про те, що зниклими безвісти вважаються 1300 осіб. При цьому представниця адміністрації округу пояснила, що це може бути пов'язано з відсутністю мобільного зв'язку в регіоні.

За даними поліції, кілька міст залишилися відрізаними від зовнішнього світу через повені. Люди були змушені чекати рятувальників на дахах своїх будинків. Для порятунку постраждалих були задіяні вертольоти. Значну допомогу надавали добровольці. Оскільки ситуація в Арвайлері залишається дуже серйозною, місцева адміністрація закликала людей по можливості залишатися вдома і при необхідності перебиратися на верхні поверхи.

Через безперервні зливи і викликані ними підтоплення в районі Арвайлер оголошено надзвичайний стан.

Повінь у Німеччині - фото до і після

Фото: MeteoNews 24

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Німеччину накрив циклон "Бернд" із потужними зливами, які спричинили повені, підтоплення будинків і людські жертви. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme