"Потрібно включити мозок": Зеленський знову закликав українців вакцинуватися

Президент Володимир Зеленський знову закликав українців вакцинуватися від коронавірусу

Журналіст відділу новин
"Потрібно включити мозок": Зеленський зн…
Фото: Офіс президента

За його словами, на сьогодні це єдина можливість уникнути масової захворюваності, адже кількість хворих у світі збільшується, і Україна – не виняток.

Про це він сказав під час засідання Конгресу регіональних і місцевих влад в Одесі.

"Під час Другої світової війни наші військові в середньому втрачали близько 1 500 осіб щодня. Сьогодні немає Другої світової війни, але ми втрачаємо вже 700 осіб щодня... Ми розуміємо все, що вихід один – вакцинація... Я дуже прошу, щоб ми всі з вами виключили соцмережі й "включили" мозок. Потрібно вакцинуватися, на сьогодні це не страшилки, а дійсно єдине рішення", – сказав президент.

Він наголосив, що вже доручив МОЗ наростити добове число вакцинацій до 300 тисяч.

Нагадаємо, що днями Зеленський потрапив у курйозну ситуацію. На своїй сторінці в Instagram він розмістив пост, в якому закликав громадян вакцинуватися. Він навів цитату зі свого недавнього інтерв'ю, де сказано, що "Сьогодні єдина альтернатива тотальному локдауну – вакцинація".

видалений пост Зеленського

На це з критикою відреагували користувачі Instagram. За кілька годин під дописом з'явилося понад дві тисячі коментарів. Більшість із них – з обуреннями. Коментатори "захейтили" президента і звинуватили його в тому, що той зазіхає на їхні конституційні права.

На такий жест гнівно відреагував й відомий педіатр Євгеній Комаровський: "Президент викладає пост про те, що єдиний спосіб вам усім уникнути локдауну — це робити щеплення. Вакцинація і тільки вакцинація. І в коментарі до президента на цей пост приходять натовпи розумників. І знаєте, чим це закінчується? Це ж дуже показовий кейс! Президент прибирає пост, де його критикують. І я вам підтверджую, що так воно і є", — розповів він та закликав вакцинуватися всіх, "у кого ще залишилися мізки".

Водночас в Офісі президента у коментарі виданню MediaSapiens пояснили, що з соцмереж видалили не допис про необхідність вакцинації проти коронавірусної хвороби, а пост-анонс інтерв'ю Володимира Зеленського на телеканалі ICTV, під час якого він сказав, що єдиною альтернативою запровадженню локдауну є вакцинація. Там додали, що підтримують позицію лікаря Комаровського, який закликає людей вакцинуватися.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme