Повноваження російської делегації в ПАРЄ оскаржили: Коли буде остаточне рішення

Делегація України в Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) разом з колегами з інших країн оскаржила повноваження росіян

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
Повноваження російської делегації в ПАРЄ…
Фото: Telegram Марії Мезенцевої

З 30 необхідних голосів для оскарження повноважень російської делегації у ПАРЄ було набрано 49.

Про це повідомив народний депутат від "Європейської Солідарності" та український представник у ПАРЄ Олексій Гончаренко у своєму Telegram, передає Depo.ua.

"Повноваження російської делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи успішно оскаржені! За 30 необхідних голосів ми набрали 49!" – йдеться у дописі.

За словами Гончаренка, тепер в Асамблеї буде підготовлена доповідь про повноваження російської делегації.

"Остаточне рішення буде ухвалене в середу (26 січня, – ред.)", – уточнив нардеп.

Повноваження російської делегації в ПАРЄ оскаржили: Коли буде остаточне рішення

Підтвердила таку інформацію й колега Гончаренка від "Слуги народу" Марія Мезенцева.

"Потрібні 30 голосів маємо для оскарження повноважень російської делегації! Тепер моніторинговий комітет буде готувати резолюції для голосування!" – написала вона.

Мезенцева уточнила, що було також зібрано "47 голосів за інше оскарження повноважень Росії за процедурними вимогами".

"Комітет з питань регламенту підготує відповідну доповідь", – додала нардеп.

У ПАРЄ оскаржили повноваження російської делегації

"Слуга" Євгенія Кравчук також повідомила, що було запущено процедуру оскарження повноважень російської делегації у ПАРЄ.

"Вже у середу очікуємо на голосування. Це оскарження є одним з головних наших завдань на січневій сесії, адже дозволяти агресорові почуватися комфортно на міжнародних майданчиках ми точно не будемо. Я виступила з оскарженням з підстав процедури, адже російський парламент сформовано за результатами виборів, що включають голоси з незаконно окупованої території Криму", – розповіла нардеп.

Крім того, вона нагадала іноземним колегам про "позицію Венеційської комісії щодо включення невизнаної міжнародно території до загальнонаціонального виборчого округу для проведення парламентських виборів, у якій прямо зазначено: організація виборів на анексованій території не виправдовує і не може виправдати анексію".

"Інше оскарження розпочав голова литовської делегації Еммануеліс Зінгеріс – на substantional grounds", – підсумувала Кравчук.

Євгенія Кравчук про оскарження у ПАРЄ повноважень російської делегації

Нагадаємо, 23 листопада 2021 року стало відомо, що Росія сформувала нову делегацію в ПАРЄ. Главою росіян у ПАРЄ знову було обрано скандального віце-спікера Держдуми РФ Петра Толстого.

21 січня стало відомо, що делегація України в Парламентській асамблеї Ради Європи разом з колегами з інших країн планує оскаржити повноваження росіян.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme