Позаштатного радника глави Міненерго підозрюють у заволодінні понад 2 млн грн

Позаштатному раднику міністра енергетики України оголосили підозру у незаконному заволодінні понад 2,15 мільйона гривень

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Позаштатного радника глави Міненерго під…
Фото: Depo.ua

Згідно з даними Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, йдеться про екс-директора державного підприємства "Оператор ринку", який зараз працює радником міністра.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу САП.

"20 грудня 2021 року за дорученням прокурорів САП детективами НАБУ повідомлено про підозру у незаконному заволодінні 2,15 млн гривень колишньому директору державного підприємства "Оператор ринку", який наразі є позаштатним радником Міністра енергетики України", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що фігурант справи у 2019-2020 роках зловживав службовим становищем та виплатив собі премії, заохочення та надбавки на понад 2,15 мільйона гривень.

"Наразі вказаній йому інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України. Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу", – додали у САП.

Позаштатного радника глави Міненерго підозрюють у заволодінні понад 2 млн грн

Нагадаємо, на початку листопада НАБУ і САП прийшли з обшуками до віце-прем'єра Олексія Любченка. За даними джерел, обшуки проводять у межах економічної справи. Зокрема, це стосується можливого зловживання службовим становищем (частина 2 статті 364 Кримінального кодексу України).

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme