Кабмін хоче дозволити пожежникам штрафувати паліїв трави

Кабінет міністрів схвалив законопроект про наділення пожежників правом виписувати штрафи для паліїв сухої рослинності

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Кабмін хоче дозволити пожежникам штрафув…
Фото: Pixabay

Йдеться про працівників відомчої, місцевої пожежної охорони, членів добровільної пожежної охорони та уповноважених посадовими особами сільських, селищних, міських рад.

Про це повідомив представник уряду в парламенті Тарас Мельничук у своєму Telegram із посиланням на засідання Кабміну, пише Depo.ua.

Зазначається, що вищеперераховані працівники зможуть складати адміністративні протоколи на осіб, які займаються спалюванням сухостоїв.

Окрім цього, планується ввести адміністративну відповідальність за використання повітряних куль і "китайських ліхтариків" в населених пунктах.

"Проектом запроваджується адміністративна відповідальність за використання будь-яких пристроїв, підйом яких на висоту здійснюється за допомогою відкритого вогню (крім повітряних суден)", – йдеться у повідомленні.

При цьому, штрафи для фізичних осіб будуть становити від 270 до 900 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Водночас для юридичних осіб штрафи становитимуть від 630 до 1800 неоподаткованих мінімумів.

Пожежники можуть отримати можливість штрафувати паліїв трави

Нагадаємо, за минулі вихідні на Закарпатті вигоріло майже 40 гектарів рослинності. Пожежі виникали в п’яти із шести районів області.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme