Працюємо над збільшенням кількості арабських туристів в Україні, – Кулеба

Збільшення кількості арабських туристів в Україні пов'язано з низкою факторів

Редактор стрічки новин
Працюємо над збільшенням кількості арабс…
Джерело: Олександр Лієв/ Facebook

Збільшення кількості арабських туристів в Україні пов'язане з карантинними обмеженнями, а також є результатом роботи українських дипломатів.

Про це розповів міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час брифінгу, передає Depo.ua.

"Ми бачимо туристів з арабських країн на вулицях українських міст. Ми раді їм, вітаємо в нашій державі та сподіваємося, що вони повертатимуться сюди знову і знову, а їхня кількість буде зростати ще більше", – сказав міністр.

Він зазначив, що у питанні відкриття туристичного ринку між Україною та арабськими країнами зіграла низка факторів, зокрема наголосив на ролі держави у цьому процесі.

"Було б помилково не враховувати ті зусилля, які зробила держава для того, аби відкрити Україну для туристів з Об'єднаних Арабських Еміратів, Саудівської Аравії, Катару, Бахрейну та Кувейту. Минулого року Україна в односторонньому порядку з ініціативи президента Зеленського скасувала візові вимоги для цих країн. Українські дипломати в цих країнах працювали для того, щоб відкрити цілу низку прямих рейсів та лоукостів. Зараз ми працюємо над тим, щоб не лише арабські авіакомпанії, а й українські, активно працювали на цих ринках і возили ще більше туристів – як арабських до нас, так і українських у ці країни", - розповів Кулеба.

За його словами, цього літа до України приїхали відпочивати понад 40 тисяч туристів з країн Затоки.

"Наша стратегія в умовах пандемії спрацювала. І в рік, коли для туристів з цього регіону досі закриті багато з європейських країн, вони поїхали до нас. Це дуже серйозний внесок у розвиток туристичної галузі, економіки України. За нашими підрахунками лише цього року Київ, Одесу, Львів та Буковель відвідали понад 40 тисяч туристів з країн Затоки", - сказав очільник української дипломатії.

Тепер, за словами Кулеби, дипломати працюють над тим, щоб наступного року арабські туристи знову повернулися до України і "щоб привезли з собою нових туристів".

"Цього тижня я провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Саудівської Аравії. Він відзначив гостинний прийом його співвітчизників, які подорожують цього літа в Україні. Ми домовилися, що будемо і надалі працювати над збільшенням кількості саудівських туристів в нашій державі. Така ж робота буде проводитися з іншими країнами Затоки", - зазначив міністр.

Він також повідомив, що уже невдовзі, як один з елементів української стратегії із залучення туристів, буде запущено арабську мовну версію офіційного  сайту України ukraine.ua, а вже сьогодні на цьому сайті доступна спеціальна сторінка для туристів арабською мовою.

"Українські дипломати також працюють над тим, щоб українські туристичні компанії зав'язали додаткові контакти зі своїми арабськими колегами", - додав глава МЗС.

За його словами, активізація туризму з арабських країн також є частиною ширшої кампанії – розвитку позитивного іміджу України за кордоном.

"Ми будемо працювати над збільшенням кількості туристів із регіону Затоки, а також з інших регіонів, зокрема, з Азії", - додав Кулеба.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на "Буковелі", що в Івано-Франківській області, триває масовий наплив туристів із Саудівської Аравії. Заради зручності нових гостей туристичний комплекс вносить відповідні зміни в свою роботу. 

Араби приїжджають як цілими групами, так і індивідуально. Дуже часто – великими родинами з дітьми, іноді глава сім’ї привозить із собою двох і більше дружин. Бронюють вони номери різних категорій – як люксові, так і економ-класу. Середній відпочинок триває 3 – 7 днів.

За словами працівників "Буковелю" за весь період масового напливу туристів із Саудівської Аравії, який триває вже понад два місяці, жодних конфліктних ситуацій ні з персоналом, ні з іншими туристами не було. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme