Представник талібів назвав Китай основним партнером Афганістану

Таліби сподіваються, що співпраця з Китаєм стане для них перепусткою на світовий ринок
 

Редактор стрічки новин
Представник талібів назвав Китай основни…
Фото: Getty Images

Радикальний рух "Талібан", який захопив владу  в Афганістані, розглядає Китай як свого основного міжнародного партнера.

Про це заявив представник руху Забіулла Муджахід, передає Depo.ua з посиланням на інтерв'ю La Repubblica.

"Китай є нашим головним партнером, він представляє для нас фундаментальну і виняткову можливість, тому що готовий інвестувати в нашу країну і реконструювати її", - сказав він.

Таліби сподіваються Китай буде сприяти відновленню гірничодобувної промисловості Афганістану.

"Крім того, у нас є багаті мідні рудники, які, завдяки китайцям, можуть бути повернуті в виробництво і модернізовані", – сказав представник талібів.

Муджахід позитивно відгукнувся про реалізовану Пекіном програму "Один пояс, один шлях", зазначивши, що вона "стане відродження древнього Шовкового шляху".

Зазначимо, що напередодні МЗС Китаю повідомило про телефонну розмову помічника міністра закордонних справ Китаю У Цзянхао із заступником директора Політичного офісу афганського руху "Талібан" в Катарі Абдулой Саламом Ханафі.

У Цзянхао сказав, що ситуація в Афганістані зазнала фундаментальних змін, і "доля майбутнього Афганістану знову в руках афганського народу". Ханафі, як зазначається в повідомленні МЗС, сказав, що Китай є надійним другом Афганістану.

Нагадаємо, 9 березня США почали виводити війська із Афганістану у рамках укладеної із радикальним рухом "Талібан" мирової угоди.

Ісламістський антиурядовий рух "Талібан" відновив активну діяльність в Афганістані після виведення з країни іноземних військ. 

15 серпня бойовики радикального руху "Талібан" взяли під контроль всю територію Афганістану. Президент Афганістану Ашраф Гані подав у відставку після того, як бойовики взяли президентський палац в облогу, а згодом покинув країну.

30 серпня пізно ввечері США повністю завершили введення своїх військ з Афганістану, тим самим завершивши 20-річну місію американських військових у цій країні.

Після відходу американських військ "Талібан" контролює весь Афганістан, за винятком гірської провінції Панджшер.

Читайте також: Хто такі таліби: Звідки взялися, що скоїли і як взяли Афганістан

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme