Представниця США анонсувала санкції проти українських корумпованих осіб

На саміті на підтримку демократії, який організовують США, сьогодні, 9 грудня, оголосять санкції проти українських корумпованих осіб

Редактор стрічки новин
Представниця США анонсувала санкції прот…
Фото: U.S. Embassy Kyiv Ukraine/Facebook

Тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін повідомила, що імена корумпованих українців, проти яких США планують ввести санкції, буде повідомлено сьогодні ввечері.  

Про це Квін заявила під час свого виступу на конференції "Сім років антикорупційної реформи", передає Depo.ua.

"Адміністрація Байдена включила боротьбу з корупцією в теми саміту, який почнеться сьогодні, і Україна теж бере участь в цьому саміті. Я також хотіла б сказати, що сьогодні о 17:30 подивіться, дуже важливе оголошення буде. У ньому йтиметься про санкції США, які показують рішучість притягувати до відповідальності корумпованих осіб. Ви, напевно, когось із цього списку дізнаєтеся", – зазначила вона.

Нагадаємо, президент США Джо Байден розіслав запрошення на віртуальний саміт лідерів демократичних країн світу. Захід відбудеться 9 та 10 грудня. Серед 110 запрошених учасників є й Україна, водночас немає Росії та Китаю.

Довідка: 9 грудня у світі відзначають Міжнародний день боротьби з корупцією. Це свято було запроваджене за ініціативи ООН. Дату 9 грудня було обрано, оскільки цього дня у 2003 році в мексиканському місті Меріда на політичній конференції високого рівня була відкрита для підписання Конвенція ООН проти корупції, прийнята Генасамблеєю ООН 1 листопада 2003 року.

Ця конвенція зобов’язує держави, які її підписали, оголосити карним злочином хабарі, розкрадання бюджетних коштів і відмивання корупційних доходів. Згідно з її положеннями, кошти необхідно повертати до тієї країни, звідки вони надійшли в результаті корупції, що є особливо важливим для країн, де корумпованість всіх структур завдає шкоди національному добробуту.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme