Прем'єр Британії заявив, що Росія готує блискавичний напад на Київ

Дані розвідки Британії показують, що Росія готується до вторгнення в Україну

Редактор стрічки новин
Прем'єр Британії заявив, що Росія готує…
Фото: Facebook Бориса Джонсона

Прем'єр-міністр Британії Борис Джонсон застеріг Росію від нападу на Україну. Він наголосив, що цей крок буде "катастрофічним", а також "болісною, насильницькою та кривавою справою".

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на ВВС.

Зазначається, що у понеділок лідери США та Європи узгодили спільний план дій на випадок вторгнення Росії в Україну. Джонсон також навів "похмурі" дані британської розвідки, що Росія планує блискавичний наліт на Київ.

"Розвідка дуже чітко вказує на те, що на кордонах України є 60 російських бойових груп, план блискавичної війни, яка може захопити Київ, це те, що можуть побачити усі. Ми повинні чітко дати зрозуміти Кремлю, Росії, що це буде катастрофічний крок", – сказав британський прем'єр.

Також у понеділок ввечері президент США Джо Байден провів відеодзвінок з європейськими союзниками, щоб виробити спільну стратегію проти російської агресії. У перемовинах взяли участь також лідери Великої Британії, Франції, Німеччини, Італії, Польщі та ЄС. Також підключився глава НАТО Єнс Столтенберг. 

Нагадаємо, 13 січня президент України Володимир Зеленський провів переговори з прем'єр-міністром Британії Борисом Джонсоном. Лідери двох країн обговорили можливі кроки з деескалації на українсько-російському кордоні. 

Командувач Операції Об'єднаних сил, генерал-лейтенант Олександр Павлюк назвав ймовірну дату, коли РФ може напасти на Україну. За словами Павлюка, вторгнення Росії в Україну може відбутися вже 20 лютого. Саме в цей день у Китаї, на підтримку якого розраховує президент РФ Володимир Путін, закінчуються зимові Олімпійські ігри.

За інформацією РНБО, наразі біля кордонів України перебуває 109 тисяч російських військових. Водночас секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов вчергове закликав не панікувати через ймовірний напад Росії на територію України. Він наголосив, що безпекова ситуація була складною від 2014 року, але перебуває під контролем.

Читайте також: Треба просто перестати заспокоювати: Що не так із останніми зверненнями Зеленського

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme