Прем'єрка Естонії Каллас не проти стати новим генсеком НАТО

Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас "відкрита" до призначення генеральним секретарем НАТО, якщо її кандидатуру підтримають

Прем'єрка Естонії Каллас не проти стати…
Фото: Siim Lõvi/ERR

Про це Кая Каллас заявила під час оборонного форуму, організованого Politico, повідомляє Depo.ua з посиланням на ERR.

Посадовицю запитали, чи можна її розглядати як кандидата на посаду генсека НАТО після того, як піде Єнс Столтенберг. Каллас спершу відповіла ухильно, нагадавши, кого неформально вважають основним кандидатом.  

"Нещодавно я чула жарт, що "наступний генсек має бути з "нової" країни-члена НАТО, тобто яка 20 років у НАТО, це точно має бути людина з країни, яка витрачає 2% ВВП на оборону і було б добре, якщо це буде жінка. Тож логічно, що це Марк Рютте", — сказала вона.

На пряме запитання, чи хоче вона, щоб її кандидатуру розглядали, Каллас відповіла ствердно. 

Наразі найбільш ймовірними кандидатами-наступниками Столтенберга називають прем’єр-міністра Нідерландів Марка Рютте, який після виборів піде з посади, та президентку Єврокомісії Урсулу фон дер Ляєн, у якої також завершується каденція.

Напомним, бывший генсек Североатлантического Альянса Андерс Фог Расмуссен призвал НАТО проявить решительность и присоединить Украину без временно оккупированных Россией украинских территорий.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme