Прес-марафон Зеленського: Хто і як формував список ЗМІ, допущених до спілкування з президентом

Прес-секретар Володимира Зеленського Сергій Никифоров розповів, як формувався список засобів масової інформації, яких було акредитовано на прес-марафон "З0 питань президенту України"

Журналіст відділу новин
Прес-марафон Зеленського: Хто і як форму…
Фото: Скріншот

Никифоров зазначив, зокрема, що таку кількість – 30 ЗМІ – було обрано з огляду на часові обмеження прес-марафону та його формат. Інші журналісти, які не отримали запрошення на захід, можуть стежити за ситуацією навколо події, або ж дивитись трансляцію прес-марафону онлайн.

Про це він заявив під час спілкування з журналістами, передає Depo.ua.

"Це (список медіа, яких запросили на захід, – ред.) – колективне рішення, скажімо так, прес-служби, Інформаційного департаменту Офісу президента. Президент з ним ознайомився просто в кінці, сказав Ok", – розповів Никифоров.

На уточнююче запитання, чому було запрошено саме 30 ЗМІ, він відповів: "Чому саме 30? А чому б не 30?".

"Ми просто порахували, який би формат був, щоб з одного боку ми справді змогли запросити якомога більше авторитетних поважних журналістів… А з іншого боку – щоб все ж таки це була якась комфортна, грунтовна, якісна, спокійна розмова з акцентом саме на якість, а не на кількість", – пояснив посадовець.

Він зазначив, що Офіс президента і сам голова держави полюбляють "експериментувати з форматами".

"Зараз такий формат. Якийсь наступний буде інший", – додав Никифоров.

Він нагадав, що ОП запустить відеотрансляцію з місця події.

"Ефір транслюватимуть… І його зможуть отримати абсолютно всі телеканали. І всі глядачі, які мають інтернет і доступ до Facebook і YouTube… Тут доступ вільний. Добре, ви не можете потрапити всередину. Але ви можете знімати все, що відбувається навколо цього заходу", – сказав Никифоров.

Крім того, він пояснив обуреним журналістам, яких не допустили до заходу, чому всіх охочих потрапити на розмову з президентом не запросили.

"Навіть якби ми зібрали всі 16 тисяч зареєстрованих в Україні офіційно ЗМІ, всі не змогли би поставити запитання. Все одно я, як модератор прес-конференції, прес-секретар президента України, надавав би слово журналістам, і за ті самі 3-4 години ті самі 30 (це – за нашими підрахунками, може трішки більше, може трішки менше), або 25 або 35 людей змогли би поставити запитання. Тому я тут взагалі не бачу проблеми. І, давайте відверто, якби я надавав слово журналістам, то це були б приблизно ті самі видання, яких ми і запросили на цей захід… Ті самі люди отримали б запитання. Тільки в цьому випадку все буде трішки спокійніше, трішки організованіше. Буде справді така комфортна, якісна розмова без зайвого якогось галасу", – підсумував Никифоров.

Нагадаємо, 26 листопада президент Володимир Зеленський зустрічається з представниками ЗМІ. Захід за участю журналістів українських та іноземних видань відбудеться у форматі "З0 питань президенту України".

Увечері 25 листопада речник Зеленського Сергій Никифоров оприлюднив список ЗМІ, які візьмуть участь у прес-марафоні.

Довідка: Перша прес-конференція Володимира Зеленського відбулась у 2019 році. Вона пройшла у форматі марафону і тривала 14 годин – це стало світовим рекордом. Тоді на зустріч із главою держави прийшли близько 300 журналістів. 

У 2020 році Зеленський також проводив прес-конференцію, однак через карантинні обмеження вона не була такою масштабною. Ця зустріч із журналістами відбулася в парковій зоні Маріїнського палацу просто неба.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme