Президент Чехії забракував відправлення бійців НАТО в Україну: Кулеба заявив про спробу підірвати відносини між країнами

Президент Чехії Мілош Земан виступив проти відправлення військових НАТО в Україну на тлі російської агресії

Ірина Костенко
Шеф-редактор стрічки новин
Президент Чехії забракував відправлення…
Фото: Рixabay

Водночас голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав це черговою спробою підірвати відносини між країнами.

Про це повідомляє Depo.ua.

Так, в ефірі Prima NEWS для CNN Земан наголосив, що відправка військовослужбовців НАТО до України є "недоцільною". Президент Чехії пояснив це тим, що наша країна не є членом Альянсу.

Водночас Кулеба у своєму Twitter зауважив, що такі слова Земана є черговою спробою завдати шкоди українсько-чеським відносинам, яка "завершиться черговою невдачею".

"З нетерпінням чекаю в Україні Яна Ліпавського. Він представляє відповідальний уряд, який розуміє, яку небезпеку для Чехії та Європи в цілому становить агресія РФ проти України", – підсумував урядовець.

Реакція Кулеби на заяву президента Чехії Земана щодо НАТО в Україні

Нагадаємо, 2 лютого стало відомо, що Чехія та Україна підписали угоду про передачу зброї ЗСУ на тлі російської загрози. ЗСУ передадуть, зокрема, артилерійські боєприпаси, які спрямовані на зміцнення обороноздатності України, а також медичну допомогу. Своїми діями Чехія підтримує Україну у протистоянні агресії РФ.

Читайте також: "Стінгери", "Джавеліни", вогнемети і гранатомети: Яку зброю вже дають Україні західні партнери

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme