Президент Чехії Земан не може самостійно їсти

Президент Чехії Мілош Земан, який вже майже місяць у лікарні, тепер не може сам уживати їжу

Журналіст стрічки новин

Земану вставили зонд для годування в шлунку.

Про це серверу радіо iROZHLAS розповів член консиліуму лікарів, які слідкують за здоров’ям глави держави, Павел Пафко, передає Depo.ua.

За даними джерел, президент тривалий час носитиме датчик харчування (так званий PEG). Наразі невідомо, скільки так продовжуватиметься. Це залежатиме від того, якого способу життя дотримуватиметься Земан, та що скажуть медики. Хірург, вважає, що Земан перебуватиме в лікарні ще 3-4 тижні.

Пафко пояснив, що хвороба президента – "це щось на зразок цукрового діабету, коли повністю вилікувати його неможливо, але можна компенсувати стан та покращити".

Він додав, що у президента Чехія може бути цироз печінки. Така хвороба може протікати безсимптомно протягом багатьох років.

Одним із факторів стане те, чи почне Земан знову вживати алкоголь і палити (він викурював 60 сигарет на день у замку Лани на початку вересня).

Нагадаємо, 10 жовтня 77-річного президента Чехії Мілоша Земана шпиталізували до празького Центрального військового госпіталю через проблеми з печінкою. Протягом трьох тижнів він перебував у відділенні інтенсивної терапії.

19 жовтня комісія Сенату Чехії ухвалила постанову, в якій йдеться про необхідність позбавити чинного президента країни Мілоша Земана його повноважень.

4 листопада Земан покинув реанімацію і був переведений в реабілітаційне відділення через політичний тиск.

Читайте також: Змова любителів Москви: Що за детективна історія розгортається у Чехії

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme