Президент Латвії заявив, що Росія прагне відродити радянську імперію

Президент Латвії Егілс Левітс заявив, що Росія прагне відродити радянську імперію шляхом нападів на Україну

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Президент Латвії заявив, що Росія прагне…
Фото: Pixabay

За його словами, Росія не поважає суверенітет інших країн та норми міжнародного права, тому й посилює загрозу вторгнення на територію України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на Delfi.

"Вторгнення Росії до Грузії у 2008 році та її агресія проти України, яка триває з 2014 року, демонструє намір відновити радянську імперію, яка зруйнувалася у 1990-1991 роках завдяки спробам пригніченої нації відновити свободу", – наголосив він.

Президент Латвії зазначив, що політичне мислення Росії застрягло в періоді, коли країни мірялися своєю величчю через розміри захоплених територій. Він додав, що тоді Європа була поділена на сфери інтересів великих держав, але ці часи залишилися у минулому.

Левітс зауважив, що відповіддю на російську агресію має бути рішуче постачання зброї та військової техніки до України. Окрім цього, він наполягає на застосуванні санкцій проти Росії.

Нагадаємо, раніше у США пояснили, чому не вводитимуть санкції до нападу Росії на Україну. За словами державного секретаря США Ентоні Блінкена, введені зараз нові санкції проти РФ можуть призвести до втрати ефекту стримування.

Кількома днями стало відомо, що демократи в Сенаті США підготували новий пакет санкцій проти Росії та персонально президента Володимира Путіна на випадок вторгнення в Україну. Документ передбачає обмеження щодо глави РФ, високопоставлених російських військових та урядовців, а також низки банків й системи міжнародних платежів SWIFT.

Водночас прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що введення санкцій США проти Володимира Путіна стало б "позамежним заходом", який можна було б порівняти з розривом відносин.

Читайте також: Відповідь НАТО: Чому тепер Росії доведеться діяти, і чим це загрожує Україні

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme