Президент Польщі прийняв присягу в нового уряду

Президент Польщі Анджей Дуда прийняв присягу в уряду Дональда Туска

Президент Польщі прийняв присягу в новог…
Фото: Pixabay

Про це повідомляє "Укрінформ", пише Depo.ua.

Анджей Дуда привітав з успіхом керівну коаліцію, яка перемогла на останніх виборах. Президент зауважив, що хоч походить з іншого політичного середовища, готовий до співпраці з новим урядом. За його словами, між ним і прем’єром Дональдом Туском не має розбіжностей щодо розподілу владних функцій.

Дуда також попросив новий уряд дбати про інтереси Польщі за кордоном, зокрема сприяючи тим країнам, які намагаються стати членами європейської і євроатлантичної спільноти.

Дональд Туск подякував полякам за підтримку на виборах політичної сили, яка зараз прийшла до влади, звернувши увагу на рекордну явку. Він також висловив задоволення щодо того, що президент готовий співпрацювати з урядом. 

Згідно з опитуванням центру IBRiS, проведеним 8-9 грудня, лише 29% поляків вірять у те, що Дуда буде у змозі співпрацювати з урядом Туска. Натомість 65,5% не вірять у нормальну співпрацю між президентом і прем’єром.

Нагадаємо, Сейм Польщі 11 грудня призначив прем'єр-міністром лідера партії "Громадянська платформа" та коаліції у новообраному парламенті Дональда Туска.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme