Президент Вірменії Саркісян подав у відставку і пояснив причини

Президент Вірменії Армен Саркісян повідомив про рішення піти у відставку

Журналіст відділу новин
Президент Вірменії Саркісян подав у відс…
Фото: Pixabay

Своє рішення про відставку Саркісян пояснив відсутністю необхідних інструментів для впливу на радикальні процеси політики у Вірменії.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу президента країни.

За словами Саркісяна, у глави держави немає необхідних інструментів для "впливу на радикальні процеси внутрішньої та зовнішньої політики у цей непростий для країни та народу час".

Він додав, що в країні "склалася парадоксальна ситуація, коли президенту доводиться бути гарантом державності, фактично, не маючи жодного реального інструменту".

"Президент не має необхідних інструментів, щоб у нинішній складний для країни та нації період вплинути на докорінні процеси внутрішньої та зовнішньої політики. У цей непростий для нашої держави час, коли потрібна національна єдність, інститут президента не повинен бути об'єктом пліток і теорій змови, відволікаючи цим увагу громадськості від найважливіших питань", – наголосив Саркісян.

Він зауважив, що нині країні як ніколи потрібні "осмислені, добре продумані, обдумані, осмислені дії".

"Інакше ми, вірмени всього світу, не досягнемо мети нашої місії, опинимося на узбіччі історії. Ми більше не маємо права помилятися", – наголосив Саркісян.

Політик визнав, що "дуже довго думав" і після майже чотирьох років активної роботи "ухвалив рішення подати у відставку з посади президента Вірменії".

"Це абсолютно не емоційне рішення і виходить з певної логіки", – підсумував він.

Нагадаємо, у січні 2022 року на кордоні Азербайджану та Вірменії поновилися взаємні обстріли. За кілька днів в Азербайджані заявили про припинення вогню на кордоні з Вірменією.

Довідка: За підсумками конституційного референдуму в 2015 році Вірменія стала парламентською республікою. Президент Вірменії обирається Національними зборами країни терміном на сім років.

Армена Саркісяна було обрано президентом Вірменії у березні 2018 року. Офіційно на посаду він вступив 9 квітня 2018 року.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme