Президента Чехії хочуть позбавити повноважень, лікарі заявили про його недієздатність

Парламент Чехії розглядає варіанти позбавлення повноважень президента країни Мілоша Земана

Редактор стрічки новин
Президента Чехії хочуть позбавити повнов…
Фото: Miloš Zeman/Facebook

Президент Чехії Мілош Земан занадто хворий, щоб виконувати свої обов'язки, тому парламент повинен почати обговорення, коли і як задіяти конституційні механізми позбавлення його повноважень.

Про це заявив голова верхньої палати парламенту Чехії Мілош Вистрчіл, передає Depo.ua з посиланням на Reuters.

Спікер чеського сенату сказав, що госпіталь, в якому проходить лікування Земан, поінформував його про стан здоров'я президента. Вистрчіл запросив звіт з лікарні після того, як адміністрація президента відмовилася надати подробиці про стан Земана.

На думку лікарів, імовірність того, що 77-річний Земан зможе повернутися до роботи в найближчі тижні, коли в його обов'язки буде входити призначення нового уряду, невелика.

"На думку Центрального військового госпіталю, президент Мілош Земан в даний час не може за станом здоров'я виконувати будь-які робочі обов'язки. На думку медиків, з огляду на характер основного захворювання президента Земана, довгостроковий прогноз його стану здоров'я вельми невизначений, і тому можливість його повернення до роботи в найближчі тижні оцінюється як малоймовірна", - сказав спікер сенату.

Вистрчіл сказав, що лідери сенату зустрінуться з представниками нижньої палати у вівторок, щоб обговорити подальші кроки.

Нагадаємо, 10 жовтня президент Чехії Мілош Земан був доставлений до лікарні після зустрічі з прем'єр-міністром Андрієм Бабішем. Переговори президента і прем'єра пройшли на наступний день після поразки правлячої партії на парламентських виборах. Лікуючий лікар Земана розповів, що президента госпіталізували за його рекомендацією. Причина - ускладнення через хронічну хворобу.

Довідка: Президент Чехії Мілош Земан відомий своєю проросійською риторикою і симпатією до президента РФ Володимира Путіна. У жовтні 2017 року чеський лідер виявився в центрі скандалу, назвавши силове захоплення Росією Криму "завершеним справою" і запропонувавши "вирішити питання" за допомогою виплат компенсацій Україні.

Читайте також: Вибори в Чехії: Як Pandora Papers добила прем'єра, а прем'єр відправив в реанімацію президента

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme