Президентка Естонії, після своїх скандальних заяв, в ООН запевнила Україну у підтримці

Президентка Естонії, яка раніше спричинила скандал своїми заявами про Україну, закликала світову спільноту в ООН не забувати про російську агресію проти України

Надія Клочко

Президент Естонії Керсті Кальюлайд заявила про підтримку України.

Про це вона сказала під час своєї промови на сесії Генасамблеї ООН, передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Не можна забувати про окупований Кримський півострів та ситуацію на сході України. Україна може розраховувати на нашу тверду й непохитну підтримку свого суверенітету й територіальної цілісності, а також на політику невизнання незаконної анексії Криму Росією", – сказала Кальюлайд.

Вона наголосила, що "безпека - неподільна, тож безпека України є й нашою безпекою".

"Як обраний член Ради безпеки ООН ми продовжуємо підтримувати у її порядку денному питання російської агресії на Донбасі та незаконної анексії Криму", – зазначила президентка Естонії.

Нагадаємо, раніше президент Естонії Керсті Кальюлайд заявила, що Україна поки не підходить під вимоги членства у ЄС. Хоча при цьому президентка Естонії зазначила, що Євросоюзу треба бути сміливішим у питання розширення.

Згодом очільниця Естонії заявила, що її землякам не варто інвестувати в Україну, бо у цій країні є "повно нюансів". 

Довідка: Керсті Кальюлайд стала зіркою українського медіапростору 2019 року, коли презентувала лідеру України Володимиру Зеленському, який прилетів з візитом до цієї балтійської країни, "іменний" велосипед, натякнувши на логотип президентської партії "Слуга народу", де Зеленський був зображений саме на цьому транспортному засобі. У соцмережах висміяли Зеленського за цю історію з подарунком, назвавши її тролінгом з боку Кальюлайд.

Читайте також: Знак Путіну продовжувати: Як президентка Естонії майже відмовила Україні у членстві в НАТО

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua