Президентка Естонії порадила співвітчизникам торгувати з Україною, але не інвестувати в неї

Очільниця Естонії Керсті Кальюлайд заявила, що інвестувати в Україну не варто, бо у цій країні є "повно нюансів"

Журналіст відділу новин
Президентка Естонії порадила співвітчизн…
Фото: Facebook Керсті Кальюлайд

Говорячи про європейські перспективи України, Кальюлайд зазначила, чого нашій країні потрібно досягти. "Вам потрібно, щоби кожен, хто працює, інвестує або платить у цій країні, у разі суперечки міг сподіватися, що ваша судова система розгляне його справу неупереджено. Що ваша юстиція є справді сліпою щодо того, якою є суспільна позиція сторін", – пояснила президентка Естонії.

Але, додала вона, в Україні "картина повна нюансів", зокрема, і з реформами, які проводить нинішня влада, передає Depo.ua із посиланням на "Європейську правду".

Саме через такі "нюанси", як відсутність повноцінної реформи правосуддя, Керсті Кальюлайд заявила, що вона не радить своїм співвітчизникам інвестувати в Україну.

"Я раджу своїм громадянам: торгуйте з Україною, але не інвестуйте туди. Бо ви можете втратити інвестиції", – оцінила ситуацію в нашій країні президентка Естонії. Вона також додала, що уже були такі випадки, коли її співгромадяни втратили в Україні власність.

"І навіть отримавши рішення арбітражу на свою користь, так і не змогли повернути своє майно. І тому я не можу порадити естонцям інвестувати в Україну", – пояснила свою позицію очільниця балтійської країни.

Нагадаємо, Кальюлайд заявила, що Україна поки не підходить під вимоги членства у ЄС. Хоча при цьому президентка Естонії зазначила, що Євросоюзу треба бути  сміливішим у питання розширення.

Додамо, що такою скептичною щодо членства України в ЄС є позиція не тільки Естонії. Наприклад, у квітні про "несерйозність" цієї перспективи заявив представник МЗС Франції.

Довідка: Керсті Кальюлайд стала зіркою українського медіа простору 2019 року, коли презентувала лідеру України Володимиру Зеленському, який прилетів з візитом до цієї балтійської країни, "іменний" велосипед, натякнувши на логотип президентської партії "Слуга народу", де Зеленський був зображений саме на цьому транспортному засобі.

У соцмережах висміяли Зеленського за цю історію з подарунком, чітко назвавши її тролінгом з боку Кальюлайд.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme