Президентський рейтинг: Кого українці хочуть бачити главою держави

Попри незначне травневе просідання рейтингу чинного глави держави Володимира Зеленського, у червні він займає першу сходинку електоральних преференцій громадян

Журналіст стрічки новин

Як пише Depo.ua, про це свідчать результати дослідження Українського інституту майбутнього (УІМ) "Соціально-політичні настрої українців, Червень".

Згідно з результатами опитування, за Зеленського готові проголосувати 22% серед усього населення або 30% серед тих, хто визначився і піде на вибори. Відомо, що з лютого його рейтинг поступово зростав на кілька відсотків щомісяця. У порівнянні з травнем, у червні спостерігається невелике коливання в бік зниження його підтримки: з 33% до 30%. 

Водночас, наприклад, рейтинг лідера "Європейської Солідарності" Петра Порошенка дещо зріс – за нього готові проголосувати 14%. За нардепа від ОПЗЖ віддали б голоси 9% тих, хто точно піде на вибори.

Лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко, яка з лютого займала умовне четверте місце, нині набрала б 8% серед усіх виборців та 11% серед тих хто визначився і піде на вибори.

З усіх інших кандидатів вже традиційно Ігор Смешко, як і в попередніх хвилях, отримав би 6% підтримки (8% серед тих, хто визначився і піде на вибори).  

Згідно з даними опитування, молодь до 24 років вже традиційно найбільше підтримує Зеленського – 34%. Зі збільшенням віку респондентів їхня готовність голосувати за нього зменшується і серед людей старшого віку становить лише 28%. Натомість старші люди втричі частіше підтримують Бойка (14% проти 4% серед молоді).

Нагадаємо, раніше стало відомо, кому з політиків і діячів українці довіряють найбільше.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme