Прибуток Киви від жомової ями конфіскували на користь держави

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) задовольнив позов Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) про конфіскацію доходу від жомової ями у розмірі 1,2 млн гривень, що належать народному депутату України Іллі Киві
 

Журналіст відділу новин
Прибуток Киви від жомової ями конфіскува…
Фото: Скріншот

Це перше рішення за процедурою цивільної конфіскації, яку запровадили у 2019 році.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу САП.

"13 серпня 2021 року ВАКС задовольнив позов виконувача обов'язків начальника відділу управління САП Демківа Д.М. про визнання необґрунтованими активів у сумі понад 1,2 млн гривень, що належать народному депутату України та стягнення їх відповідно до українського законодавства в дохід держави", – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що нардеп, попри те, що він не є власником об'єктів нерухомості (жомова яма) та не маючи правомочності щодо володіння, користування та розпорядження ним, передав вищевказане майно в оренду суб’єкту господарювання з ознаками фіктивності.

"За оренду вказаний народний обранець протиправно отримав 1 242 236 гривень. Ще 10 тис. гривень було зараховано на банківський рахунок депутата як комісійні доходи за проведення безготівкових банківських операцій", – зазначають в САП.

ВАКС конфіскував у Киви дохід з жомової ями

Нагадаємо, про жомову яму, на якій Кива заробив 1,2 млн грн, стало відомо у липні 2020 року.

У жовтні НАЗК почала перевірку декларації Киви, у якій і були вказані дані про гроші, отримані з оренди цієї ями.

А вже у лютому 2021 року журналісти Bihus.info заявили, що Кива отримав ці гроші від компанії, за якою тягнеться "ЛНР"івський слід.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme