Причин для введення надзвичайної ситуації через аварію на "РівнеАзоті" немає, – ОДА

Після ліквідації аварії на "РівнеАзоті" причин для введення надзвичайної ситуації на Рівненщині немає, але людям радять зачиняти вікна і не виходити на вулицю
 

Журналіст відділу новин
Причин для введення надзвичайної ситуаці…
Фото: ДСНС

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на сайт Рівненської облдержадміністрації.

"Після надходження сигналу про виникнення надзвичайної ситуації були залучені усі служби – ДСНС, обласного центру контролю та профілактики хвороб, екоінспекції та інших потрібних структур. Причин для введення надзвичайного стану немає. Усі показники – в межах норми, що підтверджують відповідні служби. Вітер був у північно-східному напрямку, на Рівне хмара не пішла. Комісія ТЕБ та НС продовжує роботу. Ми розбираємося з причинами виникнення ситуації. Запевняю – уникати відповідальності та приховувати якісь факти ніхто не буде", – прокоментував голова ОДА Віталій Коваль.

За словами голови правління "РівнеАзот" Михайла Заблуди, на місці та в радіусі 50 метрів відібрали аналізи повітря, перевищень не зафіксовано.

За словами керівника Головного управління ДСНС в Рівненській області Сергія Крука, проведена аеророзвідка підприємства, моніторинг ситуації хімічною лабораторією, відбувається чергування пожежних цистерн з метою можливого залучення. Наразі ситуація на "РівнеАзоті" стабільна. Підрозділи чергують до повного усунення недоліків.

За словами головного санітарного лікаря Рівненщини Романа Сафонова, лабораторія обласного центру контролю та профілактики хвороб не припиняє робити дослідження.

"Наразі всі показники забруднення атмосферного повітря в межах норми. Робилися дослідження в мікрорайоні "Ювілейний" у декількох точках. Показники у 5-10 разів менші максимально разової концентрації за гранично допустимі. Можна бути спокійними. Також провели дослідження в житловій забудові села Городок, на в'їзді. Там показники менші в 5-7 разів. Ситуацію відстежуватимемо і вночі, і на ранок, про результати буде повідомлено", – зазначив Сафонов.

Він додав, що у разі викиду в атмосферу шкідливих речовин, перш за все, страждають найвразливіші групи населення із захворюваннями органів дихання та люди поважного віку.

"Звісно, потрібно зачиняти вікна та не виходити на вулицю, доки ситуація не нормалізується. Але наразі вона – в межах нормативних рівнів", – наголосив він.

Нагадаємо, 20 липня на рівненському азотному підприємстві стався вибух, велика помаранчева хмара пішла на житлові квартали.

На заводі "РівнеАзот" заявили, що відбулась позаштатна ситуація – розгерметизація трубопроводу в цеху виробництва азотної кислоти. Це сталося вперше за 20 років.

Станом на 17:26 рятувальниками ДСНС витік азотної кислоти на "РівнеАзот" було зупинено.

Довідка: Приватне акціонерне товариство "РівнеАзот" OSTCHEM є одним з найбільших в Україні підприємств з виготовлення мінеральних добрив та адипінової кислоти. Підприємство розташоване неподалік від міста Рівне. З 2011 року ПАТ "РівнеАзот" увійшов до холдингу OSTCHEM, який об'єднує підприємства азотної хімії Group DF. Засновником та власником Group DF є Дмитро Фірташ. Станом на сьогодні OSTCHEM об'єднує підприємства азотної хімії Group DF: ПрАТ "Азот" (Черкаси), ПрАТ Концерн "СТИРОЛ" (Горлівка), ПрАТ "Сєвєродонецьке об'єднання Азот" (Сіверськодонецьк) і ПАТ "РівнеАзот" (Рівне).

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme